Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
augustus 2004

DOLF BROUWERS, BEN IK DAT? 3 OKTOBER IN PREMIÈRE
"Er is een wonder geschied!"

De geboren komiek Dolf Brouwers herleeft, zes jaar na zijn dood. Hij komt weer tot leven in de gestalte van muzikant, theatermaker, acteur Manou Kersting in een productie van Theater De Regentes. De theatershow 'Dolf Brouwers, ben ik dat?' gaat op 3 oktober 2004 in première in Theater aan het Spui in Den Haag. Het publiek wordt deelgenoot van de bizarre levensloop van Dolf Brouwers.

Dolf Brouwers gaat heren knippend, reisleidend, stofzuiger verkopend, parlementair verslaggevend door het leven en timmert ondertussen vanaf zijn achttiende levensjaar aan de weg als charmezanger. Zijn rol in de Fred Hachee Show is zijn ticket naar roem en erkenning. Als doorgewinterde tweederangs artiest ontwaakt hij op een goede dag, inmiddels 61 jaar, als nationale cultheld.

Maar wie is eigenlijk die man die niemand onberoerd laat? Wie ìs u? De voorstelling laat zowel de sappig amusante kant van de persoon Dolf Brouwers zien als ook de tragiek van een clown die ten onder gaat aan zijn eigen succes. Dolf's dramatische verwikkelingen doorspekt met humor; zijn twijfels en keuzes, zijn levensblijheid en levensmoeheid, Dolf's liefde voor zijn vrouw Greet en de wisselwerking met de geestelijke vader van Sjef van Oekel.

Clous van Mechelen componeert de muziek van deze theatershow boordevol schaars geklede dansmeisjes en real life vette jus en de choreografie is van Thom Stuart.

'Dolf Brouwers, ben ik dat?' is van 28 september t/m 8 oktober te zien in Theater aan het Spui, Den Haag. Tot en met mei 2005 in diverse plaatsen in Nederland en België: www.dolfbrouwers.nl

Tekst: Rob van Dalen
Regie: Guusje Eijbers

Cast o.a.:

Manou Kersting Dolf Brouwers
Clous van Mechelen Clous van Mechelen
Marieke van Leeuwen Greet Brouwers

Van de makers en bedenkers van de succesvolle theatervoorstelling 'Godfried Bomans, een opgewekt mens'.

Noot voor de redactie (