IMPRESARIAATJACQUES SENF

Nieuwe musical Pippi Langkous vanaf september 2004!

Nederlands Vlaamse Musical Pippi Langkous

Première : Zondag 3 oktober 2004, Chassé Theater Breda

De allersterkste musical voor iedereen vanaf 6 jaar Script en liedteksten: Ivo de
Wijs
Naar de boeken van Astrid Lingren

Pippi Langkous, de onvergetelijke creatie van Astrid Lindgren, is terug van nooit weggeweest. Vanaf september 2004 zal de Vlaams Nederlandse theaterproductie opnieuw te zien zijn. Een nieuw script met liedteksten (Ivo de Wijs), nieuwe muziek (Ronny Mosuse), een nieuw decor en een nieuwe cast zorgen samen voor een on-vergetelijke ontmoeting met Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous.

Ze heeft haar zo oranje als een wortel, een neus als een aardappeltje, zomersproeten en een heer-lijke lach. Ze draagt zelfgemaakte kleren, twee verschillende kousen en een paar zwarte schoenen die twee keer zo groot zijn als haar voeten.
Als Pippi met haar aap Meneer Nilsson en paard Kleine Witje in Villa Kakelbont komt wonen, veroorzaakt dat nogal wat opwinding in het anders zo rustige dorpje. Els van Kriebelkuch, Ans van Hakkelhoest en Tante Pastellia zouden Pippi het liefst naar het Kindertehuis zien vertrekken en de politieagent komt niet veel verder dan 'Huisvredebreuk! Landloperij! Ehm...Parachutis-tische immigratie!' Op een dag vist Meneer Nilsson een fles uit het water met daarin een boodschap van Kapitein Efraïm Langkous voor zijn dochter. Hij zit gevangen op het eiland Taka Tuka! Pippi en haar vrien-den Tommy en Annika gaan op reis. Eenmaal op Taka Tuka blijkt dat ook de deftige dames en Tante Pastellia het avontuur hebben aangedurfd...

Het script en de liedjes zijn van Ivo de Wijs. De muziek, naast de onvergetelijke Pippi-melodie, werd gecomponeerd door Ronny Mosuse, bekend van 'The Radios'. Genieten dus van komische avonturen, meezingen met de allerleukste liedjes. Even klein, fantasievol en onconventioneel zijn. Een feestje voor iedereen vanaf 6 jaar.

Producenten Marc Besson (België)en Matthijs Bongertman (Nederland) hernieuwen met Pippi Langkous hun samenwerking. In 1998 produceerden zij gezamenlijk een eerdere musical over Pippi Langkous. Marc Besson was daarna verantwoordelijk voor Kuifje de musical en Camille (Claudel). Matthijs Bongertman (directeur Impresariaat Jacques Senf) produceerde daarna de musicalsucessen Pluk van de Petteflet, De Scheepsjongens van Bontekoe en nijntje is er weer.

Pippi Langkous werd in de jaren zeventig in korte tijd razend populair door de gelijknamige televisieserie. Astrid Lindgren (1907-2002) werd in Vimmerby (Zweden) geboren. De omgeving waarin zij opgroeide is duidelijk terug te vinden in haar boeken. Het eerste boek over Pippi Langkous verscheen in 1945 in het Zweeds. De Nederlandse vertaling verscheen enkele jaren later, in 1952. Astrid Lindgren werd de grootste kinderboekenschrijfster van haar tijd en daardoor wereldberoemd. Ze kreeg talloze bekroningen voor haar werk, waaronder de Hans-Christiaan-Andersen-Medaille en de Zweedse Staatsprijs voor Literatuur. In Nederland won ze driemaal een Zilveren Griffel (Lotta uit de Kabaalstraat, De gebroeders Leeuwenhart, Ronja de roversdochter).

Wij zijn nooit meer jarig
Maar we gaan ook nooit meer
dood
We worden nooit, nooit groot

Script en liedteksten: Ivo de Wijs
Muziek: Ronny Mosuse
Regie, decor: Niek Kortekaas
Kostuums: Sabine Kumeling
Licht: Remko van Wely
Arrangementen, muzikale leiding: Jeroen Sleijfer Geluid: Jeroen Bas

Pippi Langkous: Veerle Baetens
Tommy: Rein Hofman
Annika: Cynthia de Graaff
Moeder, Renate de Pirate: Lieneke Le Roux
Kapitein Langkous, Agent: Hilbert Dijkstra
Tante Pastellia, Kaper: Albert Klein Kranenburg Deftige dame 1, Piraat: Karina Mertens
Deftige dame 2, Piraat: Jetta Starreveld
Aap, Italiaanse kaper: Micky Tesoro

Speelperiode: September 2004 t/m april 2005
Productie: Theater Familie B.V., Marc Besson en Matthijs Bongertman Publiciteit Nederland: Impresariaat Jacques Senf, Yvonne van de Graaf,
tel. 010-5923155, fax: 010-5916610, e-mail yvonne@senf.nl Tourneeplanning: Impresariaat Jacques Senf, Maasland, tel.
010-5923155, fax. 010-5915159
Kaartverkoop: De Nationale Theaterkassa, 0900-9203 (7 d.p.w., 8-22 uur, ] 0,45 euro p/m ). Zie www.ntk.nl

(wijzigingen voorbehouden)

Wat heb je nou aan een bed dat niet kan vliegen? Dan kom je toch nooit in Dromenland?

24 aug 04 10:30