Gemeente Oirschot

Vlaggenactie Comité 60 jaar bevrijding

Laat de vlag wapperen op 3 oktober a.s.

Koninginnedag, 4 en 5 mei of een scholier die geslaagd is: volop redenen om de vlag uit te steken. Ouderwets? Nee toch? De nationale driekleur wordt juist meer en meer gehesen!
Het comité 60 jaar bevrijding van Oirschot, Spoordonk en De Beerzen wil het vlaggen nog eens extra stimuleren bij de feestelijkheden in oktober 2004. Op zondagmiddag 3 oktober wordt er een historische bevrijdingsroute door oud-strijders in militaire voertuigen van Wheels gereden. De route begint in de Beerzen en via Spoordonk komen ze aan op de Oirschotse markt. Wat zou het een geweldig warm welkom geven als ze, net als 60 jaar geleden, overal de Nederlandse vlag zien hangen.

Om dit te stimuleren stellen we iedereen in de gelegenheid een vlag te bestellen via het comité met, indien nodig, de service om de houder in de muur te bevestigen. De vlaggenset die u kunt bestellen bestaat uit een vlag, een vlaggenstok en een kunststof vlaggenstokhouder. Als u vóór 10 september 12,50 overmaakt op rekeningnummer: 1388.15.976 (bevrijdingscomité) onder vermelding van uw adres, postcode en telefoonnummer dan wordt de vlaggenset bij u afgeleverd tussen 15 en 25 september. Als u wilt dat de houder op de muur wordt gemonteerd dan kunt u dat doorgeven bij José van Hout, tel. 0499-575729. De vlaggenhouder zal vóór 25 september door een vrijwilliger van de KPJ uit de Beerzen op uw aanwijzing gemonteerd worden. U doet toch ook mee?