Gemeente Gouda


04.224 bus rijdt weer over de markt

datum: 30 september 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Mohammed Fallah
telefoon: 0182 58 83 93

bus rijdt weer over de markt

Vanaf zondag 3 oktober rijden de bussen van lijnen 2 en 3 van Connexxion weer over de Markt. Hiermee eindigt ook de proef waarmee uitgewezen moet worden wat het effect is als de bus niet over de Markt rijdt. Een nog te installeren evaluatiecommissie - waar verschillende belanghebbenden in vertegenwoordigd zijn en met een onafhankelijke voorzitter - gaat het college van burgemeester en wethouders adviseren over de uitkomst van de proef. Het college neemt het advies zwaarwegend mee. De verwachting is dat het college begin 2005 een advies aan de gemeenteraad voorlegt. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de route over de Markt.

In de evaluatie van de proef wordt naar verschillende effecten gekeken van een busvrije Markt. Daarbij worden de bereikbaarheid van de binnenstad en de effecten op de stadsdienst zelf meegenomen. Ook de rol van de Groene Hart Hopper tijdens de proef tussen april en oktober 2004 wordt hierin betrokken.

route lijn 2 en 3

Zodra de bus weer over de Markt rijdt, kunnen busreizigers weer in- of uitstappen bij de haltes Nieuwe Markt, Museum en Veerstal. Zowel lijn
2 (voor de route Station NS - Korte Akkeren) als lijn 3 (voor de route Station NS Goverwelle) rijden vanaf 3 oktober volgens de normale dienstregeling. De dienstregeling is te vinden in het busboekje, op internet (http://www.connexxion.nl/) en in de lijnfolders. Lijnfolders zijn verkrijgbaar via Connexxion Klantenservice (telefoon 09002 666 399, 0,10 p/m).

vervallen haltes

De tijdelijke haltes van lijn 2 en 3 (Tiendeweg en Doelenbrug) komen op 3 oktober 2004 te vervallen.


-- einde bericht --

Footer