Ingezonden persbericht


Persbericht: Amersfoort 21-09-2004.

12 de ultraloop Amersfoort:

Op zondag 3 oktober vindt in en rond het terrein van atletiek vereniging Triathlon de 12 de editie plaats op hun locatie in het bos Birkhoven aan de BW laan te Amersfoort. Het is een internationale wedstrijd daar er lopers uit verschillende landen deelnemen. Er word op twee afstanden om de prijzen gestreden de bekendste afstand is de marathon, maar er staat ook een 6 uursloop op het programma, het is de bedoeling om in 6 uur zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Het record bij de dames is ruim 70 km gelopen in 1997 door Annie van Butzele uit België en bij de heren ruim 85 km gelopen door Edward de Ruiter uit Groningen.

Het parcours is 4846 meter lang dus alle lopers komen meerdere keren langs start en finish voor het publiek is de wedstrijd dus goed te volgen, de start is om 11.00 uur voor beide afstanden. Er worden ongeveer 100 lopers verwacht die aan één van beide afstanden gaan deelnemen, inschrijven is nog mogelijk op de dag zelf maar liever van te voren op www.avtriathlon.nl/ultraloop of mail naar ultraloop@avtriathlon.nl of bel 033-4634598

Uit de regio doet Rob Froonhoff voor de 12de keer mee aan de 6 uursloop een record, Mik Borsten zal deelnemen aan de marathon afstand, tevens doet de groep van de Symfora groep van Mik Borsten die zich voorbereid op de marathon van Amsterdam een gedeelte van de marathon als testloop mee.

Hopend u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben verblijf ik,

Met vriendelijke groet Mik Borsten.