Ingezonden persbericht


UNIEK IN NEDERLAND:

"DE BLAUWDRUK"

V.I.P.'s vereeuwigen zich in het TV Toys museum Dieren

Nederlands eerste 'Wall of Fame'. De Blauwdruk*, d.m.v een blauwe handafdruk, persoonlijke notitie en handtekening worden V.I.P's vereeuwigd. Acteurs, schrijvers en alle andere celebrities die TV Toys door de jaren heen hebben bezocht worden vastgelegd.

Zondag 3 oktober worden de eerste 'afdrukken' geplaatst. Aad van Toor (Bassie & Adriaan) zal het 'startschot' geven. Dit is tevens als afsluiting van de expositie 'voor alle fans', de Bassie en Adriaan expositie die de afgelopen maanden in TV Toys te bewonderen is geweest. Het plaatsen van de afdrukken wordt gevolgd door Liesbeth Dijkstra (weduwe van Bert Dijkstra, Burgemeester van Swiebertje), Riek Schagen (Saartje), Thom Roep (hoofdredacteur Donald Duck weekblad), Ties Koek (voormalig Burgemeester Gemeente Rheden), René de Bruin (voormalig voorzitter St. TV Toys), iemand van studio 100 (verrassing) zal als laatste de afdruk plaatsen als startschot voor anderhalf jaar Studio 100 in TV Toys**.

TV Toys heeft inmiddels een representatieve lijst met namem van alle mensen die het museum hebben bezocht. Mensen die 3 oktober verhinderd zijn, zullen op een andere dag zichzelf vastleggen. Hierover houden wij u op de hoogte. De Blauwdruk krijgt een vaste plaats in het museum en zal blijven 'groeien'. Het plaatsen van een afdruk, persoonlijke notitie en handtekening wordt een vast onderdeel van elke presentatie, uitreiking of party. Nederlands eerste 'Wall of Fame' is een feit.

De feestelijke gebeurtenis vindt plaats op zondag 3 oktober om 15.00 uur. De gasten zijn vanaf 14.00 uur welkom. Er is voor de pers alle gelegenheid om zowel voor als na de plaatsing de gasten te spreken.

*De 'afdruk', handtekening en notitie komen op een levensgrote 'filmstrook' te staan. Hierop staat ook een omschrijving wat hij/zij voor TV Toys heeft gedaan of heeft betekend. Dit wordt vergezeld door een foto en een korte levensloop.

**Alle series die studio 100 heeft bedacht en gemaakt, worden in een expositie in het TV Toys museum te Dieren tentoongesteld. Aan Kabouter Plop, Samson en Gert, K3, Piet Piraat, Big & Betsy, Wizzy & Woppy, Spring en 6 Teens wordt ruimschoots aandacht besteed. Er zijn o.a. originele rekwisieten, de geschiedenis, merchandising, beeld, film, kleding uit de musicals etc. aanwezig.

Met vriendelijke groet,

Paul van den Heuvel

Directeur TV Toys museum Dieren

Wilhelminaweg 21

6951 BM Dieren

Tel 0313-490885

info@tvtoys.nl

www.tvtoys.nl