ESAG

European Security Advocacy Group lanceert televisiecampagne

In navolging op de verschillende terroristische aanvallen, zal in de week van 3 oktober een televisiecampagne gestart worden met het thema 'Er zit geen toekomst in terrorisme' door de European Security Advocacy Group (ESAG). De campagne zal te zien zijn op RTL 4 van 4 t/m 16 oktober.

De boodschap die 30 seconden duurt zal veel punten aanhalen die al gemaakt zijn in de tot nadenken stemmende krantencampagne die in het najaar van 2003 bij lezers in een tiental Europese landen is geïntroduceerd.

'We willen mensen bewust maken van de volstrekte nutteloosheid van terrorisme' zegt Jörg Borgwardt, woordvoerder van ESAG. 'We willen de boodschap aan iedereen vertellen - opinieleiders, beslissers, beïnvloeders en de gewone bevolking - en hen helpen begrijpen hoe belangrijk het is dat alle regeringen tegen dit probleem vechten.'

De televisiecampagne zal op landelijke televisie in 10 verschillende Europese landen worden uitgezonden, en op Euronews. Elke boodschap richt zich op een specifiek aspect van terrorisme en laat zien hoe het de levens van onschuldige, nietsvermoedende slachtoffers verwoest. Er zal geen direct geweld zichtbaar zijn, alleen de gevaren van terrorisme - vooral met betrekking tot Europa.

'In de laatste 10 jaar heeft 32% van alle terroristische incidenten in de wereld in Europa plaats gevonden.' zegt Borgwardt. 'De recente tragedies in Spanje en Rusland zijn slechts de laatste voorbeelden.'

Verder zegt hij dat de advertentie- en televisiecampagne van ESAG een groeiende publieke zorg over terroristische dreiging laat zien. Ook laat de campagne de noodzaak voor meer communicatie, coordinatie en wetten zien om dit probleem op te lossen.

In juli van dit jaar, heeft ESAG TNS/Sofres opdracht gegeven om een tracking study te doen over terrorisme die houdingen ten opzichte van terrorisme in 10 Europese landen heeft gemeten. De resultaten hebben kritieke benchmarks over de invloed van het terrorisme opgeleverd, globaal en regionaal, nationaal en individueel.

Een samenvatting van deze resultaten is terug te vinden op de ESAG website - www.esag.info - evenals andere ESAG boodschappen, informatiebronnen en aanwijzigingen om actie te nemen tegen terrorisme.

einde persbericht

Neem voor meer informatie contact op met Jörg Borgwardt Telefoon: 00 352 26 49 32 32.


01 okt 04 10:46