1e persbericht van zondag 3 oktober 2004

Eindhoven 03-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Schennispleger aangehouden

Op de Oirschotsedijk is zaterdag om 16.45 uur een 56-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had in het Philips de Jonghwandelpark schennis gepleegd tegenover een 13-jarig Eindhovens meisje en haar vriendin. De meisjes zagen de man terwijl hij bezig was zich te bevredigen. De meisjes gaven een goed signalement en de politie hield hem aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na aanranding

Een 21-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 23.20 uur op het Stationsplein aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor een 16-jarig meisje uit Beverwijk had betast. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Aanhouding na huiselijk geweld

Zondag om 0.05 uur is in een woning in Strijp een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn 29-jarige vrouw geslagen. Ze had een verwonding aan de lippen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Pillen bij houseparty

Tijdens een houseparty in het Beursgebouw zijn een 22-jarige man uit Valkenswaard en een 24-jarige Hagenaar aangehouden. Zij waren in het bezit van respectievelijk 13 en 22 pillen. De pillen zijn in beslaggenomen en de verdachten zijn ingesloten. Beveiligingspersoneel bij de houseparty ontdekte de pillen en belde de politie.

Eindhoven: Belediging, verzet en valse naam

Op het Stationsplein is zondag om 1.05 uur een 24-jarige man uit Soest aangehouden. De man beledigde politiemensen die een andere man voor het urineren bekeurden. Toen hij voor de belediging aangehouden werd verzette hij zich tegen die aanhouding. Op het bureau gaf hij een valse naam op. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Man mishandelt vriendin

Een 19-jarige Eindhovenaar is zondag om 2.10 uur op de Barrierweg aangehouden nadat hij zijn 20-jarige Helmondse vriendin had mishandeld. Een getuige meldde dat de verdachte de vrouw op de Barrierweg met een riem stond te slaan. De politie hield hem aan en sloot hem in. De vrouw deed aangifte. Zij had pijn over haar hele lichaam door de slagen met de riem.

Eindhoven: Man verdacht van auto-inbraak

Op de Leenderweg is zondag om 2.00 uur een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Bij een controle troffen politiemensen in zijn rugzak een autoradio aan. Hij had ook een schroevendraaier bij zich. Waar de radio vandaan komt is nog niet duidelijk. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Op de Bleekstraat is zondag om 2.40 uur een 27-jarige Eindhovense automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. De man blies 1,95 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Eindhoven: Dronken snorfietser rijdt tegen geparkeerde auto

Een 30-jarige Eindhovense snorfietser is zondag om 4.00 uur gewond geraakt toen hij met zijn voertuig op de Hoogstraat tegen een geparkeerde auto reed. Hij werd met een hoofdwond ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Daar is ook een bloedproef genomen omdat hij gedronken had. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Met boksbeugels op stap

In een horecazaak aan het Begijnenhof zijn zondag om 4.45 uur een 19-jarige man uit Brouwershaven en een 17-jarige jongen uit Rijen aangehouden. Zij hadden ruzie gekregen in de eettent en getuigen hadden gezien dat ze een boksbeugel bij zich hadden. De politie vond bij de Zeeuw een boksbeugel en bij de Brabander een musketonhaak die als boksbeugel gebruikt kan worden. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in woning

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Sneeuwheide. Een raam aan de achterzijde is opengebroken. Uit de woning verdwenen enkele sieraden en geld, enkele duizenden euros.

Son: Inbraak in bedrijf

Bij een bedrijf aan de Ekkersrijt 1000 zijn zaterdagavond twee autoradio-cd-spelers gestolen. Er is een ruit ingeslagen.

Geldrop: Man na huiselijk geweld aangehouden

Een 38-jarige man uit Geldrop is zaterdag om 23.25 uur in zijn woning aangehouden nadat hij zijn 37-jarige vrouw met een hakbijl had bedreigd. Met de bijl had hij de tafel vernield. De man is de cel ingegaan.

Reusel: Man aangehouden na mishandeling

Zondag om 2.05 uur is op de Wilhelminalaan een 18-jarige man uit Reusel aangehouden. Hij zou samen met enkele anderen een 17-jarige jongen uit Hilvarenbeek hebben geschopt en geslagen. Wat de aanleiding tot de mishandeling was, is niet bekend. Het slachtoffer mocht na een bezoek aan het ziekenhuis naar huis. Hij had een hersenschudding en gekneusde ribben. De verdachte is ingesloten.

Bergeijk: Jongen verdacht van mishandeling

Een 16-jarige jongen uit Bergeijk is zondag om 3.05 uur op het Hof aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij een 18-jarige plaatsgenoot een kopstoot heeft gegeven. Het slachtoffer had een bloedneus. De verdachte is ingesloten.

Valkenswaard: Twee jongens aangehouden na mishandeling

Op de Peperstraat zijn zondag om 3.05 uur twee jongens van 16 jaar oud aangehouden. Zij hadden even daarvoor in een horecazaak aan de Peperstraat ruzie gemaakt met een 24-jarige man uit Nuenen. De ruzie ging over een zitplaats die al of niet bezet was. De Nuenenaar werd geslagen en geschopt en zijn vriend, die de ruzie wilde sussen, werd ook geslagen. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.