Politie Groningen

Persberichten zondag 3 oktober 2004

Provincie Groningen 03-10-2004 -

Nieuwe Pekela: gewonde bij botsing
In de J.R. Stuutstraat in Nieuwe Pekela is zaterdagmorgen een 73-jarige automobilist gewond geraakt. De man reed in een flauwe bocht rechtdoor en botste tegen een geparkeerd staande auto. Hij liep bij de botsing been en heupletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto alsmede de geparkeerde auto liepen aanzienlijke schade op en zijn door een berger afgevoerd.

Ter Apelkanaal: automobilist gewond
Bij en verkeersongeval op Ter Apelkanaal Oost is zaterdagavond een 45-jarige automobilist uit Ter Apel gewond geraakt. De man botste door nog onbekende oorzaak met zijn auto op een geparkeerde vrachtauto (trekker). Het slachtoffer moest door de brandweer uit zijn zwaar beschadigde auto worden gehaald en is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De man bleek te hebben gedronken. Daarom is in het ziekenhuis een bloedproef van hem genomen. Zijn auto is door een berger afgevoerd.

Stadskanaal: motorrijder gewond bij ongeval
Een 40-jarige motorrijder uit Finsterwolde is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Scheepswerfstraat in Stadskanaal. De man reed op zijn motor achter een andere motorrijder. Die sloeg op een gegeven moment rechtsaf de Pekelderstraat in. Het slachtoffer zag dit te laat en probeerde door krachtig te remmen een aanrijding te voorkomen. Hij verloor tijdens de noodstop echter de controle over zijn motor en kwam hard te vallen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Het wegdek raakte door het ongeval met olie besmeurd en moest worden gereinigd. De Scheepswerfstraat is daardoor ruim 2 uur voor het verkeer afgesloten geweest.

Groningen: inbreker aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht aan de Oosterhamrikkade in Groningen een 41-jarige man uit de Stad aangehouden. De man probeerde in te breken in een fietsenzaak. Een getuige zag dat de verdachte een ruit vernielde en voorwerpen naar buiten probeerde te trekken. De getuige belde de politie en agenten troffen bij de fietsenwinkel een man aan die aan het signalement voldeed. Hij is aangehouden en aan het politiebureau ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De verdachte was in het bezit van een fiets en een tas met daarin een autoradio. Naar de herkomst van beiden wordt een onderzoek ingesteld.

Groningen: zakkenroller opgepakt
Aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie zaterdagavond een zakkenroller aangehouden. De verdachte, een 37-jarige veelpleger uit Groningen, bezocht een ijssalon en begaf zich na een menukaart te hebben bekeken naar een ruimte waar kleding van personeel hing. Toen hij daar uit kwam liep de man de zaak uit. Een personeelslid (22) vertrouwde dit niet en liep de man achterna. Die zette het op een lopen en gooide tijdens zijn vlucht een portemonnee weg. De bleek van een medewerker van de ijssalon te zijn. De verdachte kon door personeel worden achterhaald en werd overgedragen aan de politie. De man is meegenomen en ingesloten voor onderzoek.

Groningen: mannen ruziën in woning
In een woning aan de Riouwstraat in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was op bezoek bij de bewoner (38) van het pand toen beiden ruzie kregen over een financiële kwestie. De ruzie liep uit op een handgemeen waarbij de verdachte het slachtoffer schopte en met een riem sloeg. De man is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling. Het slachtoffer liep letsel op aan het gezicht.

Groningen: automobilisten onder invloed
De politie heeft zaterdagavond- en nacht in de stad Groningen 4 automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Aan de Rademarkt werd een 54-jarige inwoner van Thesinge aangehouden. De man reed met een promillage van 1.55. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 62-jarige man uit Veendam reed al slingerend met zijn auto over de Grote Markt. De man werd in de Gelkingestraat aangehouden en meegenomen. Aan het bureau bleek de man niet onder invloed van alcohol te verkeren maar vermoedelijk wel van (soft)drugs. Daarom is van hem een urineproef genomen om vast te stellen onder invloed waarvan de man verkeerde en in welke mate. Aan de Radebinnensingel hielden surveillerende agenten een 26-jarige automobilist uit Groningen aan. Hij bleek bij een routinecontrole ook te veel te hebben gedronken (1.82 promille). Het rijbewijs van de Groninger is ingenomen. Een 34-jarige inwoner van Arnhem liep aan de Spilsluizen tegen de lamp. Ook hij bleek te veel alcohol op te hebben werd werd eveneens meegenomen voor de ademanalyse (1.17). Tegen alle vier de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Ze zijn na verhoor met rijverboden variërend van 2 tot 9 uur heengezonden.

Stadskanaal: alcomobilisten aangehouden
Twee automobilisten zijn zaterdagnacht in Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. Op de Amerikalaan werd een 21-jarige bestuurder uit Onstwedde aangehouden. Hij bleek te rijden met een
alcoholpercentage van 1.56 promille. Het rijbewijs van de Onstwedder is ingevorderd. De politie hield aan de Hoofdstraat een 27-jarige automobilist uit Nieuw Buinen aan. Hij bleek bij een controle ook te veel (1.67) op te hebben en werd meegenomen. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dat is vanwege eerder alcoholgebruik in het verkeer ongeldig verklaard. Beide verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur heengezonden. Meer berichten volgens z.s.m.