Stad Utrecht 11.15 uur

Utrecht 03-10-2004 - Persberichten districten Stad Utrecht

Grote horecacontrole

UTRECHT Op zaterdagavond 2 oktober hield de politie tussen 19.00 en 03.00 uur in samenwerking met diverse andere diensten een grote horecacontrole in de stad. In totaal werden 28 horecagelegenheden gecontroleerd en tientallen bekeuringen en waarschuwingen werden uitgeschreven. Drie horecagelegenheden bleken zonder geldige vergunning geopend te zijn en werden daarop direct gesloten.

De controle vond plaats in samenwerking met onder andere de Belastingdienst, de Keuringsdienst van Waren, afd. Milieu van de gemeente Utrecht, Brandweer, Bureau Bedrijfsinspectie Milieu, Milieu- en Vreemdelingenpolitie. In totaal werden zeven illegaal in Nederland verblijvende personen aangehouden. In een horecagelegenheid aan de Potterstraat werd een vuurwapen aangetroffen en daarop ook een eigenaar van deze horecagelegenheid aangehouden. Verder werd door de politie zeven maal geconstateerd dat er geen leidinggevende aanwezig was, een maal een illegaal terras was uitgezet en een maal muziek gedraaid werd via een niet verzegelde limiter. Hiervoor werden processen-verbaal opgemaakt.

Door de Keuringsdienst van Waren werden de volgende processen-verbaal/waarschuwingen uitgereikt: drie maal overtreding hygiënerapport, vier maal overtreding hoge temperaturen etenswaren in koelvitrines, twee maal overtreding voedselveiligheidsplan, negen maal algehele hygiëne.

De brandweer constateerde vier maal ondeugdelijke noodverlichting, twee maal verlopen keuringsdatum brandblusser/haspel, twee maal geblokkeerde nooduitgang, twee maal ondeugdelijke afsluiting toegangsdeur, een maal illegale verbouwing en twee maal ongeldige gebruikersvergunning.

Door de milieupolitie werd vastgesteld dat bij diverse gelegenheden de vetafscheiders niet aanwezig waren, vette filters in afzuiginstallaties en CO2 installaties die niet op de juiste wijze waren bevestigd. De afdeling Milieu van de gemeente constateerde ook dat een buitencompressor teveel lawaai produceerde en twee maal een gecontroleerde voorziening van het afvalwater aanwezig was en vetafscheidingen ontbraken.

Verdachten inbraak aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 oktober op zondag 3 oktober rond 01.50 uur twee mannen aangehouden voor inbraak in een bouwkeet aan de Aziëlaan. Door een alerte getuigen werd de inbraak gezien. De politie werd ingeschakeld die daarop het duo een 31-jarige man uit Vianen en een 32-jarige man uit Utrecht - aanhield zodra zij uit het raam van de keet naar buiten kwamen. De verdachten werden aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader verhoor. Bij fouillering werd bij de mannen gereedschap aangetroffen.

Verdachten inbraak in vrachtwagen aangehouden

UTRECHT Op het Veemarktplein werd op zaterdagochtend rond 09.30 uur een inbreker op heterdaad betrapt door de chauffeur toen deze in zijn vrachtwagen aan het inbreken was. De chauffeur zag de 32-jarige man Utrecht net uit zijn vrachtwagen stappen en greep de dief in zijn kraag. Deze trachtte tevergeefs te ontkomen. Nadat het beveiligingspersoneel de verdachte aanhield werd in zijn zakken een portemonnee van de bijrijder gevonden. De man is overgedragen aan de politie en ingesloten voor verhoor.

Beroving van tas en telefoon

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond 04.15 uur een 17-jarige jongen uit Utrecht op t Goyplein beroofd van zijn tas en mobiele telefoon. Hij werd benaderd door twee jongens op een fiets terwijl hij over het plein liep. De berover die achterop de fiets zat stapte af en bedreigde het slachtoffer met een mes. Hierbij werd zijn tas en zijn mobiele telefoon afgenomen. Daarop ging het duo erop de fiets vandoor. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan bij politie en hield aan de beroving geen lichamelijk letsel over.