Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht 03-10-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Snelheidscontrole

OUDEWATER Zaterdagmiddag van 14.45 tot 16.00 uur controleerde de politie op de Willeskop de snelheid van 766 voertuigen. In totaal reden 18 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/uur.

Verkeersongevallen met letsel

MIJDRECHT Zaterdag omstreeks 18.00 uur kwamen op de kruising Industrieweg Constructieweg een bromfietser en een automobilist met elkaar in botsing. De 18-jarige bromfietser uit Mijdrecht reed over de Industrieweg in de richting van de brandweerkazerne. Hij zag de automobilist, een 20-jarige inwoner van Mijdrecht, die van rechts kwam over het hoofd. De bromfietser is per ambulance met beenletsel naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd.

KAMERIK Zaterdag 2 oktober omstreeks 11.50 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Hoeve.

Twee personenautos kwamen met elkaar in botsing toen een 31-jarige bestuurder uit Kamerik vanaf de parallelweg linksaf de hoofdrijbaan van De Hoeve op wilde rijden. Hij zag hierbij de andere automobilist, een 53-jarige vrouw uit Kamerik, over het hoofd, waardoor de vrouw de auto van de man in de linkerflank raakte. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en is overgebracht naar het Hofpoortzieknhuis.

Onder invloed

OUDEWATER In de nacht van zaterdag op zondag 3 oktober hield de politie op de JJ Vierbergenweg en de Hekendorperweg van 23.00 tot 03.30 uur een alcoholcontrole. In totaal hebben 308 bestuurder een blaastest ondergaan. Drie bestuurders werden aangehouden, maar twee bestuurders bleven bij de ademanalyse op het politiebureau onder de norm van 220 ug/l. Eén bestuurder (gegevens onbekend) blies 260 ug/l en kreeg naast een rijverbod van een uur ook een boete.

BREUKELEN Zaterdagavond omstreeks 23.35 uur controleerden surveillerende agenten op de oprit naar de Rijksweg A2 een 57-jarige automobilist uit s-Gravenhage. De man bleek teveel te hebben gedronken; hij blies 390 ug/l. Naast een rijverbod van 3 uur, kreeg hij proces-verbaal.