Politie Gelderland-Zuid

Rijbewijs ingevorderd van dronken bestuurder

Culemborg en Kerk Avezaath 03-10-2004 - (08)

Zaterdagnacht heeft het team Culemborg in samenwerking met Verkeershandhaving in de paatsen Culemborg en Kerk Avezaath alcoholcontroles uitgevoerd waarbij in totaal 7 rijders onder invloed zijn geconstateerd. Van een van hen is het rijbewijs ingevorderd.

In Culemborg werd op de Wethouder Schoutenweg en Otto van Reesweg bij 160 automobilisten een blaastest afgenomen. Hiervan bleken 4 bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur te zitten (270, 405, 420 en 705 ugl). Van de bestuurder die boven de 700 ugl blies is het rijbewijs ingevorderd.

In Kerk Avezaath is op de Tielseweg op rijden onder invloed gecontroleerd. In totaal werden 292 blaastesten uitgevoerd. Twee bestuurders zaten boven de wettelijk strafbare limiet van 220 ugl. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ook werd op andere verkeersovertredingen gelet. Een automobilist is bekeurd voor niet handsfree bellen en een ander voor het voeren van blauwe verlichting. Drie fietsers reden zonder verlichting en kregen daarvoor een bekeuring.

De controles vonden plaats tussen 21.00 uur en 03.00 uur 's nachts.