Nieuwsberichten district Lekstroom

Utrecht 03-10-2004 - Lekstroom, 11.50 uur

Geweld

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag 1 oktober omstreeks 13.00 uur zijn op het Hooglandse Jaagpad drie kinderen slachtoffer geworden van geweld.

De kinderen, twee jongens en een meisje van 13 en 14 jaar en uit in Nieuwegein, reden op het Hooglandse Jaagpad richting Nieuwegein. Twee fietsers (een man en een vrouw) kwamen hen tegemoet rijden. Kennelijk gingen de kinderen niet snel genoeg achter elkaar rijden, waarover de man zich boos maakte. De man is daarop gekeerd en reed met zijn fiets tegen de fiets van één van de kinderen aan waardoor het kind ten val kwam. Door tussenkomst van voorbijgangers konden de kinderen hun weg weer vervolgen. Even later reed het 13-jarige meisje alleen op de IJsselsteinseweg waar bleek dat de man nog steeds achter haar reed. Toen de man het meisje passeerde, sloeg hij haar in het gezicht.

Signalement van de man: blank, tussen de 50 en 60 jaar oud, grijs stekeltjes haar, geen baard, snor of bril, normaal postuur, ongeveer
1.80 m. lang en reed op een Gazelle herenfiets.

Getuigen worden verzocht te bellen met de politie Nieuwegein: (0900) 8844.

Verdachten rijden in op politieauto

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag op zondag 3 oktober zijn drie verdachten aangehouden die in een vluchtpoging op een politieauto zijn ingereden.

Omstreeks 01.20 uur controleerden surveillerende agenten het kenteken van een personenauto met drie inzittenden. Het bleek dat de auto als gestolen stond opgegeven. De agenten wilden de verdachten aanhouden, maar zij reden weg in de richting van IJsselstein. Een achtervolging volgde. Op het Parkhout reden de agenten de verdachten klem, maar de 17-jarige bestuurder uit Nieuwegein was nog steeds niet van plan te stoppen. Hij reed frontaal in op de politieauto en probeerde te voet verder te vluchten. Dit is niet gelukt, de drie inzittenden (naast de 17-jarige een 16-jarige Utrechter en 18-jarige Nieuwegeiner) zijn aangehouden en ingesloten.
Een agent raakte gewond aan zijn hand en is in het ziekenhuis behandeld.