Politie Drenthe

Zondag

Emmen 03-10-2004

Jongedame negeert stopteken agent
ZUIDWOLDE - In de nacht van zaterdag op zondag reed omstreeks 04.30 uur een 17-jarig meisje uit Zuidwolde op haar scooter over de Hoogeveenseweg. Ze negeerde een stopteken van de politie en reed verder. Zij werd alsnog aangehouden waarna bleek dat zij een alcoholpromillage had van 1.3. Zij kreeg hiervoor een transactie aangeboden van 190. Voor het negeren van een stopteken kreeg zij een transactie aangeboden van 40.

Politie kan vriendendienst niet waarderen
Emmen - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg een 23-jarige man uit Emmen een proces-verbaal omdat hij reed onder invloed van alcohol. Later die nacht zagen agenten dat zijn kameraad nu in zijn auto reed terwijl hij er naast zat. Deze kameraad, een 22-jarige man uit Emmen, werd gecontroleerd waarna bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij had overigens niet gedronken.

Defect achterlicht kost geld
MARWIJKSOORD - Zaterdagavond zagen agenten een auto over de Grolloerstraat rijden waarvan een achterlicht defect was. Toen zij de 48-jarige bestuurder uit Grolloo controleerden roken zij een alcohollucht. Een blaastest leverde een alcoholpromillage op van 0,6. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Agent geeft BOB bekeuring
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd aan de Markt een bestuurder aangesproken op zijn rijgedrag. De 24-jarige bestuurder uit Hoogeveen bekende onmiddellijk dat hij geen rijbewijs had. Hij wilde zijn vriend, eigenaar van de auto, naar huis brengen omdat hij stevig gedronken had.

Flatscreens weggenomen
EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een school aan de Wendeling. Een ruit was vernield waarna er twee flatscreens werden weggenomen. De 49-jarige man uit Emmen, die namens de school aangifte deed, kon nog niet aangeven hoe hoog de schade was.

Agenten maken eind aan baldadigheid
HOOGEVEEN - Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag aan de Schutstraat een jongen lopen met een verkeersbord. Dit bord had hij in de omgeving weggenomen bij een straatafzetting. De 17-jarige knaap kreeg een proces-verbaal voor baldadigheid.

Geweld na jeugdvoetbal
MEPPEL - Zaterdagmiddag na de voetbalwedstrijd Alcides A1 - SVBO A1 ontstond op het parkeerterrein aan de Ambachtsweg een vechtpartij. Eén van de spelers van de Meppels club, een 16-jarige knaap uit Meppel, stond met vier vrienden spelers en begeleiders uit Barger-Oosterveld op te wachten. Er werd geslagen met stokken en fietspompen en er werd met stenen gegooid waardoor een bedrijfsauto werd beschadigd. De 45-jarige eigenaar van deze auto deed aangifte. In een auto in Steenwijk werden vijf jongens aangehouden voor deze ongeregeldheden. Behalve de 16-jarige speler waren dat 3 jongens uit de Wijk ( 17, 17 en 18 jaar) en een 18-jarige jongen uit Meppel. Nadat zij waren overgebracht naar Meppel werden zij verhoord waarna zij in vrijheid werden gesteld.

Sportieve agent houdt jeugdige vernieler aan
HOOGEVEEN - Zaterdagavond was een agent in zijn vrije tijd aan het hardlopen. Daarbij zag hij dat aan de Sportlaan twee knapen een auto aan het vernielen waren. Hij kon één van hen aanhouden, een 13-jarige jongen uit Hoogeveen. Deze was niet bijster onder de indruk want hij wist nog wel te melden dat zijn vader hem (de agent) helemaal in elkaar zou trappen. De jongen werd van het bureau gehaald door zijn vader. De andere jongen, wiens naam bekend is bij de politie, zal nog worden aangesproken voor de vernieling. De eigenaar van de auto, afkomstig uit Emmen, moet nog precies vaststellen wat er aan zijn auto is beschadigd.

Woningbrand
HOOGEVEEN - Zaterdagmiddag werd brand gesticht in een woning aan de Aak. Een 19-jarige kamerbewoonster liet een brandende krant achter in haar kamer waarna zij de woning verliet. In die woning was op dat moment nog een kamerbewoner aanwezig, de anderen waren afwezig. De aanwezige kamerbewoner hoorde het brandalarm waarna hij de brandweer waarschuwde die de brand kon blussen. De woning liep veel schade op, ook de naastgelegen panden liepen rook- en roetschade op. De brandstichtster werd zondagmorgen aangehouden, haar motief is nog niet bekend.

Agenten houden man met drugs aan
ASSEN - Zaterdagavond werd aan de Winkelakker een 20-jarige Assenaar aangehouden. Hij bleek in zijn auto een brok hasj te hebben alsmede een grammenweger. Bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De man is ingesloten voor verhoor.

Politie houdt man aan na belediging
RODEN - In de nabijheid van een discotheek beledigde in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit de gemeente Noordenveld toezichthoudende agenten. De man werd hierop aangehouden waarbij hij zich verzette, De man werd geboeid en overgebracht naar het bureau.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Telefoon 0592 - 361294 of 06 - 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl