Persberichten Regio Brabant-Noord 3/10

's-Hertogenbosch 03-10-2004

DISTRICT DEN BOSCH

JONGEREN AANGEHOUDEN NA SPUITEN TRAANGAS IN STADSBUS

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur een 14- en 18-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor aan de Zuid Willemsvaart in hun woonplaats t.h.v. het Grootziekengasthuis vermoedelijk traangas in een stadbus te hebben gespoten. De twee maakten deel uit van een groepje van ca. vier jongeren. Bij de bushalte spoten zij vermoedelijk traangas in de bus die net aanstalten maakte om weg te rijden. De jongens liepen daarop grijnzend weg. De bus (lijn 68) zat op dat moment helemaal vol met passagiers. De inzittenden van de bus kregen het allemaal benauwd, kregen prikkelende ogen en moesten hoesten en niezen. Er ontstond hierdoor paniek in de bus. De chauffeur stopte de bus en opende alle deuren zodat er frisse lucht in de bus kon stromen. De jongens bedreigden de chauffeur op dat moment verbaal. De bus kon een kwartier later de weg weer vervolgen. De gewaarschuwde politie kon in de omgeving van het Kapelaan Koopmansplein twee verdachten aanhouden. De 18-jarige verdachte verzette zich hevig. Een agent liep daarbij een lichte hersenschudding op. Een derde inmiddels geboeide verdachte wist in het tumult te ontkomen. Hij kreeg hulp aangeboden van een automobilist. De identiteit van deze verdachte en de automobilist zijn inmiddels bij de politie bekend. Zij konden nog niet worden aangehouden. De 14-en 18-jarige verdachte zijn ingesloten. De recherche onderzoekt de zaak. De politie komt graag in contact met inzittenden van de bus, die meer kunnen vertellen over het gebeurde in relatie tot de daders. Zij verzoekt hen telefonisch contact op te nemen met de recherche in Den Bosch via telefoonnummer 0900-8844.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING ECHTGENOTE

s-Hertogenbosch Zaterdagavond heeft een 39-jarige man uit Hedel zijn vrouw in haar woning in s-Hertogenbosch mishandeld. De verdachte kwam aan de deur en éénmaal binnen ontstond er een meningsverschil. Hij gaf zijn vrouw een kopstoot en sloeg haar meerdere malen. De vrouw hield daaraan een aantal pijnlijke plekken over. In huis sneuvelde er een ruit van een binnendeur. De man en de vrouw hebben problemen in de relationele sfeer en wonen niet meer bij elkaar. De verdachte is aangehouden en inverzekeringgesteld.

OSSENAREN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING WINKELRUITEN

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch een 24-en 27-jarige Ossenaar aangehouden voor vernieling van winkelruiten. Zij vernielden bij een drietal winkels de etalageruiten. De verdachten bleken de nodige alcohol te hebben genuttigd. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

BALDADIGE JONGEREN AAGEHOUDEN

Drunen In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 16-en 17-jarige jongen uit Sprang-Capelle aangehouden omdat zij zich verdacht ophielden achter woningen en bedrijven aan de Grotestraat in Drunen. Het tweetal was betrapt door buurtbewoners die de politie waarschuwden. De twee zouden op zoek geweest zijn naar een buitenkraan omdat ze dorst hadden. Eén van de twee had met een tuinstoel gegooid. De twee zijn voor verhoor ingesloten.

AUTO MET VIER INZITTENDEN OVER DE KOP

Liempde In de nacht van zaterdag op zondag is op de rijksweg A2 in Liempde een auto met vier inzittenden over de kop geslagen. De 19-jarige bestuurder uit Rosmalen verklaarde in slaap te zijn gevallen. Hij bleek al bijna 24 uur in touw te zijn en was in de auto in slaap gevallen. Zijn broer stootte hem op een gegeven moment aan, waarop hij wakker schrok toen hij al rechts in de berm reed. Hij probeerde te corrigeren, raakte links de vangrail, kwam rechts weer in de berm terecht en sloeg over de kop. Alle vier de inzittenden wisten ongedeerd het wrak te verlaten.

DRONKEN MAN LOOPT OP RIJKSWEG

Boxtel Zondagmorgen om 06.15 uur zagen surveillerende agenten een 23-jarige inwoner uit Boxtel zwalkend over de vluchtstrook en zelfs op de rechterrijstrook van de rijksweg A2 in zijn woonplaats lopen. De man bleek dronken. Hij kreeg een bekeuring en is uit veiligheidsoverwegingen thuis afgezet.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL

Schaijk In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Schutsboomstraat in Schaijk een 20-en 21-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor diefstal van verkeerspionnen op deze locatie. In de directe omgeving bleken verder o.a. een aantal reclameborden te zijn vernield. Onderzocht wordt of de verdachten daar ook voor verantwoordelijk zijn. Het tweetal is voor verhoor ingesloten. De verkeerspionnen zijn inbeslaggenomen.

AANGEHOUDEN VOOR ZWARE MISHANDELING

Odiliapeel In de nacht van zaterdag op zondag is op de Oudedijk in Odiliapeel een 21-jarige inwoner uit Uden aangehouden voor zware mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. De twee kregen bij een houseparty in een horecagelegenheid aldaar ruzie met elkaar. De 21-jarige man sloeg daarop het slachtoffer meerdere malen in zijn gezicht. Buiten deed hij dat nogmaals. Agenten konden de verdachte korte tijd later aanhouden. Het slachtoffer liep diverse verwondingen in het gezicht op.

FIETSER GEWOND NA VAL

Boekel Zaterdagmiddag is een 77-jarige fietser uit Boekel op het Sint Agathaplein in zijn woonplaats ten val gekomen en gewond geraakt. Volgens een getuige begon de man te wankelen nadat hij was ingehaald door een auto. Hij kwam ten val en liep een hoofdwond op. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Het slachtoffer mocht dezelfde dag weer naar huis.

RIJBEWIJS VROUW INGEVORDERD VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

Boekel In de nacht van zaterdag op zondag is het rijbewijs van een 29-jarige Boekelse ingevorderd. De vrouw bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

JONGEN WIL NA GEBRUIK PADDOS WONING NIET VERLATEN

Oss De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige inwoner uit Oss uit een woning aan de Rozenstraat in zijn woonplaats moeten verwijderen. De Ossenaar was binnengelaten door een 16-jarige bewoner, waarvan de ouders op vakantie waren. In de woning waren de nodige paddos gebruikt. Agenten troffen op de bank de 17-jarige jongen aan, die nergens op reageerde. De politie liet een ambulance komen. De verdachte kwam echter steeds verder bij kennis en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij weigerde de woning te verlaten en verzette zich hevig toen de politie hem wilde verwijderen. Hij is geboeid en onder verzet overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ AANRIJDING

Oss Zaterdagmiddag is een 51-jarige motorrijder uit Oss gewond geraakt bij een aanrijding met een 50-jarige automobilist uit Heesch op de kruising Hertogin Johannasingel en de Vlasakkers in Oss. De automobilist stond te wachten bij een voetgangersoversteekplaats en gaf richting aan naar links om de Vlasakkers op te rijden. Op het moment dat hij af wilde slaan, werd hij links ingehaald door de motorrijder, waardoor een aanrijding ontstond. De motorrijder is met been-en heupklachten per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.

BRAND IN LEEGSTAANDE WONING

Oss In de nacht van zaterdag op zondag is er brand uitgebroken in een leegstaande woning aan de Maaskade in Oss. De politie trof bij de woning braaksporen aan. Op de begane grond is een slaapkamer uitgebrand. Onderzocht wordt of er sprake is van brandstichting. De brandweer heeft tijdens het blussen als dakbeschot asbestplaten aangetroffen. De woning mag pas worden betreden nadat asbestreiniging heeft plaatsgevonden. Er is geen asbest buiten het perceel terecht gekomen.

HERRIESCHOPPER AANGEHOUDEN

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Eikenboomgaard in Oss een 18-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man liep constant te schreeuwen dat hij iedereen dood zou slaan. Hij is ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Katwijk NB Zaterdagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Lange Linden in Katwijk NB vijf weggebruikers bekeurd. Twee van hen droegen geen gordel, één droeg geen helm, één auto had een gladde band en één bromfiets bleek niet te zijn verzekerd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Boxmeer In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige automobilist uit Boxmeer op de Bakelgeertstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

AUTO GESTOLEN

Katwijk NB Zaterdagmiddag is vanaf een parkeerplaats aan de Lange Oijen in Katwijk NB een groen/goudkleurige Ford type 350 met het Duitse kenteken HS-JP80 ontvreemd. Het betreft een uit Amerika geïmporteerde auto, voorzien van een dubbele cabine en een open laadbak. De auto heeft een 7.3 liter dieselmotor.