Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 3 oktober

Alkmaar 03-10-2004 - 14.30 uur

Motorrijder gewond na eenzijdig ongeval

Egmond aan de Hoef, zaterdag 2 oktober 2004.

Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur is een 30-jarige motorrijder uit Beverwijk gewond geraakt na een eenzijdig ongeval met zijn motor. De man reed over de Hoeverweg toen hij, door tot nu toe onbekende oorzaak, de macht over het stuur verloor en van de weg raakte. Hij belandde in een naast de weg gelegen sloot. Door omstanders is hij uit de sloot gehaald. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen. Zijn motor werd volledig vernield.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Schoorl, zaterdag 2 oktober 2004.

Zaterdagmiddag omstreeks 14.10 uur raakte een 23-jarige bestuurder van een bromfiets uit Warmenhuizen gewond bij een aanrijding op de Damweg. De man reed over het fietspad naast de Damweg toen hij tussen de Rijksweg en de Nieuwedam tegen een personenauto botste die op het fietspad stond. Hierbij raakte de bromfietser gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen.

Twee snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

Alkmaar, zaterdag 2 oktober 2004

Zaterdag raakten twee autobestuurders, een 21-jarige man uit Warmenhuizen en een 20-jarige man eveneens uit Warmenhuizen, hun rijbewijs kwijt. De twee reden met hun autos vlak achter elkaar over de Ommering met een snelheid van 136 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. Ook zagen agenten dat de twee over een afstand van 300 á 400 meter naast elkaar bleven rijden. Gezien hun rijgedrag werd van beide bestuurders het rijbewijs ingevorderd

Rijden onder invloed van alcohol

Heiloo, zondag 3 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Heiloo aangehouden op de Kennemerstraatweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 445 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Inbraak horecabedrijf

Alkmaar, zondag 3 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Ridderstraat. Men kwam in het bedrijfspand door het vernielen van een toegangsdeur. Vanuit het bedrijf werd een kassalade weggenomen met een onbekende hoeveelheid geld. Ook bleek dat een hoeveelheid cds en flesjes frisdrank waren verdwenen