Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 3 oktober

Den Helder 03-10-2004 - 14.30 uur

Boot en trailer gestolen

Tuitjenhorn, zaterdag 2 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn een boot en een boottrailer gestolen. De combinatie stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Veilingweg. De boottrailer is van het merk Damco en grijs van kleur. De gestolen boot is van het merk Elan en wit van kleur. De boot is voorzien van het serienummer T 401040034.

Man aangehouden voor mishandeling en belediging

Den Helder, zondag 3 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 23-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Koningstraat. Surveillerende agenten zagen dat de man ruzie had met een 17-jarige jongen uit Den Helder. Plotseling gaf de verdachte de jongen een kopstoot. Hierop is de verdachte aangehouden. Na te zijn gehoord werd hij in vrijheid gesteld. Tijdens het verlaten van het politie uitte hij een aantal beledigende opmerking in de richtring van een agent. Vervolgens is hij weer aangehouden en ingesloten.

Twee mannen aangehouden mishandeling en bedreiging

Den Helder, zondag 3 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen aangehouden op de Koningstraat. Eén van hen, een 26-jarige man uit Den Helder, liep volgens getuigen op de Koningstraat te zwaaien met een groot mes. Hij zou hiermee mensen hebben bedreigd. Tevens verklaarden een aantal andere personen dat zij door de man waren geslagen. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Met assistentie van andere agenten kon de man worden overmeesterd en is hij overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Tijdens de aanhouding werden de agenten in hun werk gehinderd door een tot nu toe onbekende man. Ook deze man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek is ingesloten.

Boerderij afgebrand

t Zand, zondag 3 oktober 2004.

Vanmorgen ontdekten surveillerende agenten dat er brand was uitgebroken in een boerderij aan de Korte Bosweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen stond het dak reeds in lichterlaaie. Omdat niet bekend was of er nog mensen in het pand aanwezig waren is door de brandweer een onderzoek in de woning ingesteld. Kort daarop meldde de bewoner, die op dat moment thuis kwam, dat er niemand in het huis aanwezig was. Het vuur is door de brandweer geblust. De boerderij raakte zwaar beschadigd. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog niet bekend. Daar wordt een onderzoek naar ingesteld.