Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 3 oktober

Hoorn 03-10-2004 - 14.30 uur

Drie mannen aangehouden na lokaalvredebreuk

Enkhuizen, zaterdag 2 oktober 2004.

Zaterdagmiddag zijn drie Poolse mannen aangehouden in een winkelbedrijf aan de Westerstraat. De drie, 23 en 28 jaar oud en zonder bekende verblijfplaats, gedroegen zich vervelend in de winkel. Ze gooiden gereedschap op de grond en wilde dat niet meer oppakken. Toen de eigenaar vorderde dat zij het pand zouden verlaten weigerden zij dat te doen en werden, toen zij met zachte hand in de richting van de uitgang werden geleid, handtastelijk. Hierop is het drietal aangehouden. Zij zijn later in de middag, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Computers gestolen uit bedrijf

Zwaag, zaterdag 2 oktober 2004.

Zaterdagavond werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Factory. Men was in het pand gekomen door het vernielen van een raam. Op dit moment kan de eigenaar nog niet precies aangeven wat er is weggenomen. In ieder geval worden een laptop computer en een gewone computer vermist.

Bewoners betrappen inbrekers

Grootebroek, zondag 3 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werden een drietal inbrekers betrapt door de bewoners van een woning aan de Munster. Zij werden wakker van vreemde geluiden achter hun woning. Zij zagen een onbekende persoon in de tuin staan. Uit de tuin van de buren kwamen twee andere mannen die een aantal spullen bij zich had. Later bleek het te gaan om twee tuinlampen en een hogedrukspuit die afkomstig waren uit een schuur van één van de woningen. Toen de drie in de gaten kregen dat zij waren opgemerkt verdwenen zij met achterlaten van de spullen. Of de dieven goederen hebben weggenomen is op dit moment niet bekend. Een onderzoek naar de daders, waarmee onder anderen gebruik werd gemaakt van een politiehond, bleef zonder resultaat.

Man aangehouden na mishandeling

Hoorn, zondag 3 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag is een 38-jarige man uit Volendam aangehouden op de Roode Steen. Kort daarvoor had de man een 18-jarige jongen mishandeld. Het slachtoffer liep over de Roode Steen toen de dader, op het moment dat het slachtoffer hem passeerde, een stap achteruit deed waardoor beiden mannen met elkaar in aanraking kwam. Na een korte woordenwisseling gaf de verdachte het slachtoffer een harde vuistslag in het gezicht. Dit alles werd gezien door surveillerende agenten die de verdachte hebben aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.