Politie Zaanstreek-waterland


13:23 01-OKT-04
loc.: ZAANDAM, PEPERSTRAAT
Aanhouding voor wapenbezit
De politie heeft een 38-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij in zijn auto een aantal messen voorhanden had. Agenten waren op de Beatrixbrug bezig met een controle op de geslotenverklaring, toen de Alkmaarder vanaf de Peperstraat hun kant op kwam rijden. Toen hij aan de kant was gezet, bleek de auto niet verzekerd en niet gekeurd te zijn en het rijbewijs van de man bleek te zijn ingevorderd. Onderzoek in de auto leverde drie messen en munitie op. Verder troffen de agenten een aantal vermoedelijk gestolen spullen aan waaronder autoradio's, sierraden en een dvd-speler. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

02:27 02-OKT-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Drankrijder zonder rijbewijs

De politie heeft een 22-jarige man uit Heemstede aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De verdachte werd aan de kant gezet door politiemensen die op de Koemarkt bezig waren met een controle op de geslotenverklaring. De man blies 815 ug/l, bijna vier keer zoveel als is toegestaan. Het buitenlandse rijbewijs van de man, dat in Nederland niet geldig is, werd door de politie ingenomen. Verder kreeg hij een rijverbod van tien uur en drie processen-verbaal voor het rijden over invloed, het negeren van de gesloten verklaring en het rijden zonder rijbewijs.

04:53 02-OKT-04
loc.: SCHARDAM, BURGERWOUDWEG

Gestolen boot terug gevonden

Surveillerende agenten hebben op de parkeerplaats van een camping in Schardam een gestolen motorboot met trailer terug gevonden. De boot werd eind augustus gestolen vanaf de Albardastraat in Zaandam.

08:15 02-OKT-04
loc.: PURMEREND, BISSCHOP ROMEROSTRAAT

Bewoner voorkomt inbraak

Een bewoner van de Bisschop Romerostraat heeft een inbraak in zijn woning kunnen voorkomen. De man lag op de bank te slapen toen hij rond 04:40 uur wakker werd van gerommel bij het keukenraam. De bewoner zag buiten een man staan, die er direct vandoor ging toen hij de voordeur opende. De bewoner ging erachteraan en zag de man, met een boormachine in de hand, richting Rosa Luxemburgpark rennen waar hij als passagier in een gereedstaande auto stapte. De kleine rode auto, oud model met kofferbak, was eerder die avond al gezien door een buurtbewoner. De auto, met twee mannen erin, reed toen langzaam door de straat. De bewoner beschreef de dader als een slanke man van ongeveer 23 jaar met een Noordafrikaans uiterlijk en een spits gezicht. De man is ongeveer 1.90 m lang en droeg een zwarte, wollen muts, een zwart shirt, grijze joggingbroek en witte Nike gympen. Eventuele getuigen kunnen bellen met het wijkteam Purmer via 0800-8844.

16:35 02-OKT-04
loc.: WESTZAAN, PROV WEG W'ZN-W'GRAFTDK

Auto over de kop

Vier inzittenden van een auto zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar ziekenhuis de Heel nadat hun voertuig over de kop was geslagen. De auto reed over de N246 richting West Graftdijk toen het rechtervoorwiel in de berm belandde. In een poging de auto te corrigeren, begon het voertuig te slingeren, kwam in de middenberg terecht en sloeg over de kop. De auto met de vier inzittenden, een 33-jarige vrouw, een 37 jarige man en twee kinderen van 1 en 4 jaar uit Zaandam, kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer tot stilstand.

18:59 02-OKT-04
loc.: ZAANDAM, OOST-DORSCH

Jongens aangehouden met gestolen brommer

De politie heeft een 16-jarige man uit Hoorn en een 18-jarige Zaandammer aangehouden omdat zij in het bezit waren van een gestolen bromfiets. Surveillerende agenten zagen op het parkeerterrein van de flat Oost-Dorsch de 16-jarige zonder helm op de bromfiets rijden. De agenten spraken de jongen aan toen hij bij de Zaandammer was gestopt die bij de flat stond te wachten. De 16-jarige bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Toen bleek dat het om een gestolen bromfiets ging, werden beide jongens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

23:38 02-OKT-04
loc.: ASSENDELFT, PASTOOR PEEPERKORNSTRAAT

Auto's beschadigd door dronken bromfietser

De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige bromfietser uit Assendelft aangehouden die zonder helm en onder invloed van alcohol tegen twee geparkeerde auto's reed. Surveillerende agenten zagen de bromfietser op de Dorpsstraat rijden en gaven hem op de Benedictijnenstraat een stopteken. De bestuurder reed echter met hoge snelheid door en raakte op de brug van de Pastoor Peeperkornstraat de macht over het stuur kwijt. De bromfietser kwam ten val en raakte daarbij twee geparkeerde auto's. Hij werd met beenletsel en schaafwonden overgebracht naar ziekenhuis de Heel. De blaastest wees uit dat de 18-jarige te veel had gedronken, een bloedproef moet uitwijzen hoeveel. De bromfiets van de jongen werd voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De auto's liepen deuk- en krasschade op.
Vrijdagavond werd op de Dorpsstraat ook al een dronken bestuurder betrapt. Een 59-jarige automobilist uit Assendelft blies 675 ug/l, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Tevens heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd.

02:00 03-OKT-04
loc.: PURMEREND, METEORENWEG
Auto-inbrekers aangehouden
Dankzij een oplettende getuige heeft de politie kort na een auto-inbraak twee verdachten kunnen aanhouden. De getuige zag in de nacht van zaterdag op zondag dat op de parkeerplaats een flat aan de Meteorenweg twee mannen bezig waren de wielen van een auto af te halen. Toen de politie onderweg was, gaf de getuige door dat de mannen ervandoor gingen in een blauwe auto. De agenten zagen de bedoelde auto rijden en zetten de achtervolging in. De mannen, een 20-jarige Purmerender en een 21-jarige man uit Almere, konden vervolgens op de Purmersteenweg worden aangehouden. Onderzoek in hun auto leverde een aantal autoradio's, frontjes, een versterker en gereedschap op. De auto werd in beslag genomen en het duo werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

02:22 03-OKT-04
loc.: PURMEREND, CITERSTRAAT
Aanhouding na ingooien ruit
Nadat een getuige had gezien dat iemand een ruit van de toegangsportiek van een flat aan de Citerstraat had ingegooid, heeft de politie een 19-jarige Purmerender aangehouden. De getuige vertelde dat de man via het gat in de ruit de flat was binnengegaan. Op basis van het opgegeven signalement kon de verdachte in de flat worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

06:39 03-OKT-04
loc.: PURMEREND, BURG D KOOIMANWG/ FLEVOSTRAAT
Doorrijder aangehouden
De politie heeft een 30-jarige Purmerender aangehouden omdat hij na een verkeersongeval was doorgereden. De Purmerender verleende op de kruising van de Burg D. Kooimanweg met de Flevostraat geen voorrang aan een 21-jarige automobiliste uit Hilversum, waardoor beide auto's tegen elkaar botsten. Na de botsing ging de Purmerender ervandoor, terwijl de de Hilversumse door de klap nog een verkeerszuil omver reed. De gewaarschuwde politie trof op de kruising naast de zwaar beschadigde auto van de vrouw, ook de bumper inclusief kentekenplaat van de Purmerender aan. De verdachte werd later die ochtend in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 720 ug/l en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

11:19 03-OKT-04
loc.: ZAANDAM, NIEUWENDAMSTRAAT
Ongeval in sporthal
Politie, ambulance en een traumahelikopter zijn zondagochtend uitgerukt vanwege een ongeval in een sporthal. Daar was een 9-jarig jongetje uit Zaandam tijdens het spelen van een tribune af gevallen en ongelukkig op een stoel terecht gekomen. Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar ziekenhuis de Heel.


---- --