Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 oktober 2004

Explosie

Pand van belastingdienst is vernield.De Politie Twente is op zoek naar getuigen.

Almelo

Op zaterdag 2 oktober '04 omstreeks 22.42 uur werd er een harde klap gehoord thv het Twenthe-plein in Almelo. De agenten, die in het politiebureau de klap ook hadden gehoord, zagen dat de toegangsdeur van het pand van het belastingkantoor was vernield. Uit onderzoek is gebleken dat de vernieling opzettelijk door middel van een explosief is veroorzaakt. De technische recherche en de EOD zijn momenteel bezig met een nader onderzoek. Direct na de explosie zijn drie jongens weggefietst. De Politie Twente is op zoek naar deze drie jongen en getuigen van deze vernieling. Telefoonnummer: 0900-8844 of bel anoniem 0800-7000. (04-1222652)

Hennepplantage opgerold

Vijf mannen op heterdaad aangehouden.

Enschede

Door de Politie Twente werd op zaterdag 2 oktober omstreeks 13.00 uur bij een woning aan de S L Louwesstraat in Enschede een hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit ongeveer 105 rijpe planten. In de woning werden vijf mannen, die met de plantjes aan het werk waren, op heterdaad aangehouden. Eén van de aangehouden mannen was de bewoner van de woning. De plantjes zijn inmiddels vernietigd. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-122471)

Aanhouding gezochte

Man had meerde autoradio's in zijn auto liggen. De Politie Twente stelt een onderzoek in naar de herkomst.

Enschede

Surveillerende agenten zagen op zaterdag 2 oktober '04 omstreeks 17.35 uur een 'bekende' van hen in zijn auto zitten. De auto stond aan de Noorderhagen in Enschede. Bleek dat de man, een 22 jarige man uit Hengelo, nog bijna 80 dagen moest 'zitten'. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In zijn auto werden meerdere autoradio's en inbrekerswerktuig aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in. De man is opgesloten. (04-122572)

Vechtpartij

Grote groep personen met elkaar op de vuist na mishandeling.

Enschede

Op zondag 3 oktober 2004 omstreeks 3.54 uur kwam er een melding van een grote vechtpartij in Enschede. Gealarmeerde agenten troffen in de Heurne een groep van ongeveer 60 à 70 personen aan. De aanleiding van de onenigheid was een mishandeling. Een 20 jarige man uit Enschede schopte tegen de voet van een 23 jarige Enschedese vrouw. Haar 21 jarige Enschedese vriend zei daar wat van en werd vervolgens geslagen met een bierglas op zijn hoofd door de 20 jarige man. De 20 jarige man werd aangehouden door de politie. De 21 jarige man liet zich onder behandeling stellen in het ziekenhuis. Hij had een bloedende hoofdwond en een snee in zijn wenkbrauw. Tijdens de aanhouding van de 20 jarige man werd de sfeer van de grote groep grimmiger. Een aantal personen waren behoorlijk opgefokt. Een tweede persoon, een 19 jarige Hengeloër, werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan bevel of vordering. De man verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. Door de politie werd de diensthond ingezet. Door agenten werd, met de korte wapenstok in de hand, in een linie de straat 'schoongeveegd' om de rust en orde te herstellen. Eén persoon werd door een diensthond gebeten. De man is na de beet weggerend, in zijn auto gestapt en weggereden. De twee aangehouden mannen zijn opgesloten. De 21 jarige man komt vandaag aangifte doen. (04-122735)

Vernieler aangehouden

Man gaf valse naam op, zaak wordt door vreemdelingendienst onderzocht.

Markelo

Op zondag 3 oktober 2004 omstreeks 3.20 uur was een 24 jarige man, personalia onbekend aangehouden. De man had op de Oude Rijssenseweg in Markelo zomaar een spiegel van een auto had getrapt. De auto is eigendom van een 20 jarige man uit Terwolde. De man gaf een valse naam op aan de agenten. De personalia van de man is nog niet duidelijk. De man is opgesloten en de vreemdelingenpolitie stelt een onderzoek in. (04-122731)

Belediging en ambtsbelemmering

Twee mannen aangehouden

Enschede

Op zondag 3 oktober 2004 omstreeks 4.06 uur werden twee mannen, 35 jaar uit Delfzijl en 29 jaar uit Enschede, op de Stadgravenstraat hoek Bolwerkstraat in Enschede aangesproken door surveillerende agenten. De 35 jarige man had een glas bier in zijn hand. Toen de agenten hem daarover aanspraken reageerde hij agressief. De man was onder invloed van alcohol en beledigde de agenten. Toen zij hem aanhielden bemoeide de 29 jarige man zich er mee. Hij belemmerde de agenten tijdens de aanhouding van de 35 jarige man. Hij werd daarom ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 35 jarige man probeerde weg te rennen en de aanhouding te ontkomen. Hij is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau. Beide mannen werden opgesloten. (04-122736)

Vernieler aangehouden

Aangehouden man moest nog 20 dagen 'zitten'.

Hengelo

Surveillerende agenten in de binnenstad van Hengelo werden aangesproken door een man die vertelde dat meerdere personen tegen een auto trapten. De agenten hielden hiervoor een 30 jarige man uit Enschede aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 20 dagen moest uitzitten.

Aanrijding met materiële schade

Vrouw rijdt met scootmobiel tegen geparkeerde auto

Enschede

Zaterdag 2 oktober omstreeks 19.00 uur reed een 31-jarige vrouw uit Enschede met een scootmobiel tegen een geparkeerde auto aan. De vrouw werd later op de avond aangehouden wegens doorrijden na een aanrijding. Toen bleek dat ze onder invloed was van alcohol. Er is ademanalyse afgenomen, de uitslag was 1,5 promille. Ook bleek dat de vrouw nog 45 dagen gevangenisstraf had open staan. Proces-verbaal is opgemaakt en de vrouw is ingesloten. (bps: 04-122589)

Rijden onder invloed

Man belandt met auto in de sloot

Enschede

Zondagochtend omstreeks 01.00 uur belandde een 24-jarige bestuurder uit Enschede met z'n auto aan de N35 ter hoogte van hectometerpaal 72,8 in de sloot. De man bleek de macht over het stuur te zijn verloren, waardoor hij in de sloot terecht kwam. Aangezien hij naar alcohol riekte werd een ademtest afgenomen, deze wees uit dat hij onder invloed. Hij is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ademanalyse wees 1,5 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-122686)

Rijden onder invloed

Jongeman rijdt zonder licht en blijkt onder invloed

Overdinkel

Zondag 3 oktober omstreeks 1.45 uur houdt de politie aan de Hoofdstraat in Overdinkel de bestuurder van een personenauto staande, omdat deze zonder licht rijdt. Dan blijkt dat de bestuurder, een 18-jarige man uit Overdinkel onder invloed is van alcohol. Hij is aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,2 promille uit. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-122692)

Rijden onder invloed

Man ter controle aangehouden

Vasse

Zondag 3 oktober omstreeks 2.30 uur werd een 23-jarige man uit Wierden ter controle staande gehouden aan de Denekamperweg in Vasse. Uit de ademtest dat de man onder invloed was van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 0,8 promille uit. In verband met recidive is proces-verbaal opgemaakt. (04-122697)

Poging tot Inbraak

Verdachten aangehouden

Enschede

Zondag 3 oktober omstreeks 2.20 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een gebouw aan de Beneluxlaan in Enschede. Ter plaatse trof de politie twee jongemannen die zich bij het gebouw verscholen. Zij deden een poging tot inbraak in het gebouw. De verdachten, twee jongemannen van 17 en 18 jaar beide afkomstig uit Enschede zijn hierop aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor. (04-122698)

Aanrijding onder invloed

Man rijdt door na aanrijding

Enschede

Zondag 3 oktober omstreeks 1.20 uur reed vond op de rotonde Hengelosestraat, de Ruyterlaan een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 26-jarige bestuurder uit Hengelo verleende geen voorrang aan de voor hem van links komende 41-jarige bestuurder uit Enschede die al op de rotonde reed. Dit leidde tot een aanrijding, waarbij de 26-jarige bestuurder er van door ging. De politie kon deze manlater op de avond aanhouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar is tevens een ademanalysetest afgenomen. De uitslag was 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-122694)

Aanrijding onder invloed

Man onder invloed rijdt auto aan

Almelo

Zondag 3 oktober omstreeks 4.20 uur vond er aan de Bornsebroeksestraat in Almelo een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 30-jarige bestuurder uit Almelo wilde op de weg draaien, waarbij hij bij het achteruitrijden de auto van een 22-jarige bestuurder uit Daarlerveen raakte. De auto van de man uit Daarlerveen raakte door de aanrijding licht beschadigd. De 30-jarige bestuurder wilde er hierop vandoor gaan, maar de 22-jarige bestuurder hield hem tegen. Hierop werd de politie ingeschakeld. Deze heeft de 30-jarige aangehouden. Uit de ademtest bleek de man onder invloed van alcohol. De man is meegenomen naar het bureau. Daar wees ademanalyse 1,3 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-122739)

Aanrijding met letsel

A1 werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Hengelo

Op zondagochtend 3 oktober 2004 omstreeks 9.00 uur reed een 29 jarige man uit Lengerich (Duitsland) samen een 29 jarige vrouwelijke passagier over de noordbaan van de A1 in Hengelo. Voor deze auto reed, in dezelfde richting,een 60 jarige automobilist met een 65 jarige vrouwelijke passagier en nog een mannelijke passagier. Beide auto's reden op de linker rijstrook. De Duitse bestuurder reed met grote snelheid tegen de achterzijde van de auto van de 60 jarige bestuurder. De 60 jarige bestuurder verloor hierdoor de macht over het stuur en botste tegen een vrachtauto met aanhangwagen aan. De vrachtwagen kwam hierbij op de zijkant terecht en blokkeerde daarmee beide rijstroken van de A1. De A1 werd afgesloten thv de Bornsestraat in de richting van Almelo. Van de Duitse bestuurder werd een bloedproef afgenomen. De Duitse man en vrouw mochten na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. Ook de 65 jarige vrouw en een man, leeftijd onbekend uit Hengelo, werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De A1 werd om 11.00 uur weer vrijgegeven. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Duitse bestuurder. (04-122805)

Tanja Rijsman/ Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --