Politie Twente

Persbericht Politie Twente van 3 oktober 2004

Politie zoekt nog 'n getuige

De politie is op zoek naar een 2e belangrijke getuige in het onderzoek naar de schietincidenten

Enschede

Het team dat onderzoek verricht naar de schietincidenten, waarbij een politieman werd gedood en een tweede zwaar gewond, is op zoek naar een tweede belangrijke getuige.

Deze getuige, een man met een fiets, heeft vermoedelijk gezien dat de later aangehouden verdachte zich van een deel van zijn kleding heeft ontdaan. De verdachte moet dit gedaan hebben in bosjes die gelegen zijn langs de Molenstraat in Enschede, naast het voormalige gebouw voor buitenlandse werknemers aan de zijde van de Oldenzaalsestraat.

De politie wil graag met deze man in contact komen en hij wordt dan ook verzocht contact op te nemen. Dit kan of via 0900-8844 of door zich aan het hoofdbureau in Enschede te melden.

De getuige die in een eerdere oproep werd gezocht heeft zich zaterdagavond 2 oktober gemeld en een verklaring van hem is opgenomen.

In de toestand van de 30 jr. hoofdagent die zwaar gewond is geraakt, is nog niets veranderd. Zijn toestand is stabiel maar nog steeds kritiek.

Zoals reeds eerder gemeld blijven de blijken van medeleven bij de politie binnenstromen. Dit doet veel goeds binnen het korps. Ook de bloemenzee bij het hoofdbureau en aan de Noorderhagen werken in positieve zin mee aan het verwerkingsproces. Daarnaast is het korps zeer onder de indruk geraakt van de minuut stilte voorafgaand aan de voetbalwedstrijd FC Twente - Roda JC en de 2 minuten in de nacht van zaterdag op zondag in en buiten alle horecagelegenheden in de Enschedese binnenstad.

Jan Camphuis: 053-4555350

---- --