Politie Zuid-Holland-Zuid

03/10 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

03-10-2004 - Persberichten district II

KLAP
PAPENDRECHT - Agenten hebben een 44-jarige vrouw uit Papendrecht aangehouden. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 1 oktober 2004 buiten bij het bureau aan de Poldermolen in Papendrecht. De vrouw meldde zich bij het bureau met een vraag. Kennelijk was zij niet tevreden en liep boos het bureau uit. Vervolgens stapte zij in haar auto. Omdat een agent alcohol rook bij de vrouw sprak hij haar aan nadat ze wegreed. De vrouw weigerde medewerking aan een blaastest en gaf tijdens haar aanhouding de agent een klap.

MISHANDELING
SLIEDRECHT In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 oktober zijn twee broers uit Sliedrecht (22 en 24 jaar) aangehouden op verdenking van mishandeling van een 26-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. De laatste raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en arm en moest voor behandeling overgebracht worden naar het ziekenhuis. Het slachtoffer verklaarde eerder die avond samen met een vriend in een eetgelegenheid aan de Kerkbuurt geweest te zijn en daar aangesproken te zijn door een groep jongens. Zij zagen in zijn reactie aanleiding om het slachtoffer te slaan. Hierop vluchtten beiden het pand uit, ieder in een andere richting. De 26-jarige werd achterhaald door de groep en in de omgeving van de haven vermoedelijk met stukken hout mishandeld door een aantal mannen. Een getuige van het voorval meldde de ter plaatse gekomen agenten dat beide broers zeer waarschijnlijk met de mishandeling van doen hadden. Hierop werd besloten beiden buiten heterdaad aan te houden.
Inmiddels is de 22-jarige man op vrije voeten gesteld, de 24-jarige man is in verzekering gegaan. Zondag 3 oktober zijn ook twee mannen uit Sliedrecht, van 22 en 25 jaar en een 21-jarige man uit Weert aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

VAN ALLES FOUT
SLIEDRECHT Zaterdagmorgen 2 oktober zijn een 16-jarige en een 18-jarige jongen (beiden uit Sliedrecht) op de Thorbeckelaan aangehouden omdat zij zonder toestemming en de bestuurder ook nog zonder rijbewijs en onder invloed reden in een personenauto. De auto werd door surveillerende agenten staande gehouden omdat het voertuig zonder verlichting reed. Toen zij de 18-jarige bestuurder om zijn rijbewijs vroegen, verklaarde deze niet over een geldig rijbewijs te beschikken en bovendien gedronken te hebben. Toen hij hierop moest blazen, bleek hij sowieso teveel gedronken te hebben om te mogen rijden en werd hij aangehouden. Zijn 16-jarige bijrijder verklaarde dat het voertuig van zijn moeder is en zij niet op de hoogte was van hun nachtelijke rit. Hierop werd ook hij aangehouden voor joyriding. De twee zijn na een nacht op het bureau en een verhoor, op vrije voeten gesteld.

BRAND IN WONING
KEDICHEM - Zaterdagmiddag 2 oktober brak er omstreeks 12.30 uur brand uit in een woning aan de Lingedijk in Kedichem. De brand, die mogelijk veroorzaakt werd door een defect in de cv-ketel of kortsluiting in de meterkast, veroorzaakte grote rookschade aan het huis. Dankzij een massief houten deur voor de cv-ketel en meterkast bleef de brandschade beperkt. Ten tijde van het uitbreken van de brand waren de bewoners niet thuis. De bewoners van het pand zijn opgevangen door een medewerker van de stichting Salvage.

ALCOHOL
GORINCHEM Zaterdagmorgen is een 19-jarige man uit Gorinchem zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat op de Arkelsedijk. De man blies een F (fail) bij zijn blaastest op straat. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat hij 645 ug/l in zijn bloed had, bijna 3 maal zoveel als toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden.
SLIEDRECHT Zaterdagmiddag 2 oktober is een 40-jarige man uit Sliedrecht op de Kamerlingh Onneslaan aangehouden omdat hij in beschonken toestand een auto bestuurde. Op het politiebureau bleek dat de man 780 ug/l in zijn bloed had, bovendien bleek hij het voertuig bestuurd te hebben zonder geldig rijbewijs. Verder had hij in zijn auto een imitatiewapen liggen, dat in beslag genomen is. De verdachte bleek bovendien gezocht te worden door regiokorps Rotterdam-Rijnmond voor bedreiging en is overgedragen aan dit korps.

BRAND
ALBLASSERDAM Zaterdagmorgen 2 oktober zijn een 29-jarige en een 92-jarige vrouw, beiden uit Alblasserdam, gewond geraakt bij een kortstondige brand in de woning van de bejaarde vrouw aan de Rijnstraat. Omstreeks 2.00 uur brak er brand uit in de keuken. Hierop werd het brandalarm in werking gesteld en heeft de 29-jarige vrouw die werkzaam was in het bejaardentehuis de 92-jarige uit haar woning gehaald. Beiden ademden hierbij rook in en zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT Zaterdagmiddag 2 oktober is een 18-jarige man uit Papendrecht aangehouden omdat hij helemaal door het lint ging in zijn ouderlijk huis aan de Wilgenhof. De man had gegooid met alles wat hem voorhanden kwam en bedreigingen richting zijn vader geuit en wilde bovendien niet meewerken aan zijn aanhouding. Gezien de staat waarin het verkeerde en het geweld dat hij gebruikte, voelde één van de agenten zich genoodzaakt het verzet van de man te breken door hem met peperspray te bespuiten. Hierop brak zijn verzet en kon hij overgebracht worden naar het politiebureau. Hij is na verhoor heengezonden.

DRONKEN FIETSER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT
GORINCHEM Zaterdagavond 2 oktober is een 40-jarige fietser uit Gorinchem zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij in beschonken toestand een aanrijding met een andere fietser veroorzaakt had. Hierbij raakte de andere fietser, een 17-jarig meisje uit Gorinchem, licht gewond. Beiden fietsten op de Componistenstraat en kwamen ter hoogte van de Hoofdwal en hoewel het meisje een aanrijding trachtte te voorkomen, kwamen de twee frontaal met elkaar in botsing. Omdat de 40-jarige man sterk naar alcohol riekte, moest hij blazen. Toen hij dit weigerde, werd hij aangehouden. Na verschillende pogingen van de man om de procedure voor het vaststellen van een exact alcoholgehalte te saboteren, blies hij uiteindelijk 905 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen.

AANRIJDING DAMSTRAAT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdagavond 2 oktober is een 68-jarige man aangehouden omdat hij korte tijd ervoor een 18-jarige vrouw uit Roelofarendsveen aangereden had in de Damstraat en doorgereden was. De vrouw deed hiervan aangifte. De verdachte verklaarde dat hij stapvoets gereden had in de Damstraat en iedereen opzij ging en dat hij er van uit ging dat de 18-jarige vrouw hetzelfde zou doen. Dat deed zij niet, zijn auto raakte haar en zij viel. De man remde en stond direct stil. Jongeren op de Damstraat belaagden de man en zijn echtgenote in hun auto en hij voelde zich door de dreiging die daar van uitging genoodzaakt door te rijden. Thuis aangekomen, werd hij aangehouden door de politie. Hij verklaarde het meisje slechts licht geraakt te hebben en erg geschrokken te zijn van het voorval. Het letsel van het meisje bleef beperkt tot een dikke knie en zij had schade aan haar schoen en broek. Op camerabeelden van de Damstraat is te zien dat de verdachte inderdaad stapvoets reed en dat hierdoor het letsel van de vrouw gering was. Hij is na zijn toezegging de schade te vergoeden en na betaling van een transactie van 330 heengezonden.

VERNIELER AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Donderdag 30 september is een 35-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van een tiental vernielingen aan o.a. de pinautomaten van een bank in de Vijfzinnenstraat. De man verklaarde een zakelijk geschil te hebben met de bank en daarom tot zijn daden gekomen te zijn. Verder stelde hij dat de schade maar vergoed moest worden door zijn verzekeraar, toevallig dezelfde als de bank waar hij de vernielingen pleegde. De man is in verzekering gesteld. Hij wordt maandag 4 oktober voorgeleid.

FIETSENDIEF
DALEM Zondagmorgen 3 oktober is een 18-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij een fiets gestolen had. De jongen werd op de Beatrixlaan in Dalem aangesproken door passerende agenten die hem een bekeuring wilden geven omdat hij zonder licht reed. Omdat de man nogal merkwaardig reageerde, stelden de agenten een onderzoek in naar de fiets. Deze bleek niet het eigendom te zijn van de man. Hierop werd hij aangehouden.