Politie Zuid-Holland-Zuid

03/10 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

03-10-2004 - Persberichten district I

VECHTPARTIJ
DORDRECHT Vrijdagmiddag 1 oktober is een 21-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij in een winkel aan het Admiraalsplein. De vrouw had in de winkel samen met twee andere vrouwen, ruzie gekregen met de caissière. Hierbij ontstond wat duw- en trekwerk en werd de caissière op haar hoofd geslagen. Toen een 44-jarige Dordtenaar de caissière wilde helpen, ontstond er een vechtpartij tussen de drie vrouwe en de man. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse om de ruzie te stoppen. Hierbij sloeg de 21-jarige Amsterdamse een agent in het gelaat. In de consternatie kon zij ontkomen, maar later kon zij alsnog aangehouden worden. Na verhoor is de vrouw heengezonden.

STROOPWAFELVERKOPER
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 1 oktober is een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij zonder vergunning stroopwafels trachtte te verkopen aan bewoners van woningen aan de Vijverlaan. Een dag eerder had de politie ook al een melding gehad over een illegale stroopwafelverkoper bij woningen in verzorgingstehuis aan de Koningsstraat. In het verleden zijn meerdere (vooral oudere) mensen slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij de stroopwafelverkoop werd gebruikt als excuus om een woning in te komen en waardevolle dingen te ontvreemden. De verdachte is ingesloten.

VERNIELING EN MISHANDELING
DORDRECHT Vrijdagavond 1 oktober is een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. De verdachte reed in zijn auto op de afrit richting Albert Schweitzerziekenhuis toen hij van achteren aangereden werd door een 91-jarige man, eveneens uit Dordrecht. De verdachte stapte volgens getuigen direct uit zijn auto en trapte twee ramen uit het voertuig van de 91-jarige man en schopte deuken in de auto. De 91-jarige raakte gewond door rondvliegend glas. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek een gekneusde kaak en diverse zwellingen en verwondingen in het gezicht opgelopen te hebben. De 24-jarige man is na verhoor heengezonden.

MISDRAGEN IN ZWEMBAD
DORDRECHT Vrijdagavond 1 oktober zijn drie jongens van 13, 15 en 16 jaar aangehouden nadat zij zich hadden misdragen in een zwembad aan de Karel Lotsyweg. Het personeel van het zwembad belde de politie omdat een groep jongeren zich zou misdragen in het zwembad. Toen de politieagenten de 16-jarige jongen aanspraken, ging deze door het lint en begon te vechten met de agenten. Hierop werd de jongen aangehouden, kennelijk tot groot ongenoegen van de andere jongens, die op hun beurt ook de agenten te lijf gingen. Ook zij werden toen aangehouden. De drie werden overgebracht naar het politiebureau waar zij de nacht hebben mogen doorbrengen. Na verhoor zijn zij heengezonden.

MAN VERRAADT ZICHZELF
DORDRECHT Vrijdagavond 1 oktober is een 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij een vuurwapen en een mes in huis had. De man was eerder die avond op de Mauritsweg onwel geworden en lag op straat. Ambulancepersoneel constateerde dat de man stomdronken was en het beste naar huis gebracht kon worden. Dit werd gedaan door agenten, die hierbij geassisteerd werden door het ambulancepersoneel. Eenmaal in huis verklaarde de man tegenover het ambulancepersoneel een pistool en een mes onder zijn kussen te bewaren. Toen de agenten gingen kijken, bleken er inderdaad een pistool en een mes onder het kussen te liggen. Hierop werd de man aangehouden. De verdachte verklaarde beiden wapens ter bescherming van zichzelf in huis te hebben. Hij deed er vrijwillig afstand van en is na verhoor op vrije voeten gesteld.

PIZZABEZORGER
ZWIJNDRECHT Vrijdagavond 1 oktober is een 18-jarige pizzabezorger uit Zwijndrecht voor de Kapitein Dekkerflat het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. De jongen stond, op weg naar een afleveradres, even te praten met een vriend toen hij benaderd werd door een circa 20-jarige jongen die hem met geweld wilde ontdoen van zijn pizza. Dit lukte niet omdat zijn vriend en flatbewoners de pizzabezorger te hulp schoten. De politie stelt een onderzoek in naar het voorval.

GETUIGENOPROEP MISHANDELING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Vrijdag 1 oktober heeft een 13-jarige jongen uit Zwijndrecht aangifte gedaan van mishandeling op de Rijksstraatweg. De jongen reed met een drietal klasgenoten op de Rijksstraatweg toen hun weg geblokkeerd werd door een skelter met daarop een tweetal jongens. Toen de groep de skelter wilde passeren, werd de bestuurder ervan agressief en wilde één van de jongens in de groep schoppen. Toen de 13-jarige daar iets van zei, richtte de skelterbestuurder zijn woede op de jongen en mishandelde hem. De klappen en de schoppen resulteerden in een groot aantal kneuzingen in zijn gezicht. Mogelijk zijn er getuigen van de mishandeling. De verdachte is circa 16 jaar, lengte ongeveer 1.70 1.75m, blonde lange stekels, roodkleurige spijkerbroek en een wit t-shirt. Getuigen van deze mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

EENZIJDIG ONGEVAL
DORDRECHT Zaterdagmorgen 1 oktober is een 34-jarige man uit Dordrecht zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Assumburg. De man reed op zijn motor en verloor vermoedelijk de macht over het stuur en reed tegen een boom. Hierbij raakte hij zwaar gewond: hij brak vier ribben, heeft een gescheurde milt, een pijnlijke schouder en zware schaafwonden. De politie onderzoekt of de man mogelijk gedronken had en zal de man horen zodra hij hier toe in staat is.

OVERVALLEN
DORDRECHT Zaterdag 2 oktober zijn twee gewapende overvallen gepleegd op winkels in Dordrecht. Om ongeveer 11.00 uur dwongen twee mannen de eigenaar van een winkel aan de Spuiweg met een mes zijn kassalade te openen en geld te geven. De twee overvallers gingen er na de overval lopend vandoor in de richting van de Krispijnse tunnel. Direct na de overval is de politie op zoek gegaan naar de daders en is er een buurtonderzoek verricht. Enkele uren later, omstreeks 15.50 uur werd een medewerkster van een winkel aan het Admiraalsplein eveneens bedreigd met een mes en gedwongen de kassalade te openen en geld af te staan. Na de overval gingen ook deze overvallers er lopend vandoor, in de richting van de M. H. Trompweg. Mogelijk zijn er mensen die op genoemde tijdstippen en locaties iets verdachts gezien hebben, maar dat nog niet gemeld hebben bij de politie. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De recherche heeft beide zaken in onderzoek.

BEDREIGING
DORDRECHT Zaterdagmiddag 2 oktober is een 20-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex-vriendin. De politie werd gealarmeerd door een buurtbewoner, die een hoop gegil en geschreeuw hoorde uit een woning aan de Bloys van Treslongstraat. Ter plaatse gaf het 19-jarige slachtoffer aan bedreigd te zijn door de verdachte, die er inmiddels vandoor gegaan was. Ter hoogte van de Kotterstraat kon hij achterhaald worden door agenten en werd hij aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

INBRAAK IN KERK
DORDRECHT Vrijdagavond 1 oktober of zaterdag 2 oktober overdag is er ingebroken in de Andreaskerkaan de Jacob van Heemskerckplaats. Eén of meerdere onbekenden vernielden een raam en verschaften zich zo toegang tot het kerkgebouw. De buit bedroeg 15 uit één van de collectepotjes.

STALKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Zaterdagmiddag 2 oktober is een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij op heterdaad betrapt werd op het stalken van een 39-jarige plaatsgenote. De man viel de hem onbekende vrouw al weken lastig omdat hij gek is op haar. De 39-jarige vrouw was hier echter niet van gediend en ondanks herhaalde verzoeken haar met rust te laten, bleef de man de vrouw hinderlijk volgen. De vrouw had vrijdag 1 oktober aangifte tegen de man gedaan en afgesproken dat zij de politie zou bellen als zij hem weer zou zien en dat hij dan aangehouden zou worden. Dit gebeurde dus een dag later. De man werd overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.

BANDEN LEK
DORDRECHT Zaterdagavond 2 oktober zijn twee jongens (14 en 15 jaar) uit Dordrecht aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt werden op het leksteken van autobanden in de Prattenburg. Dit werd gezien door een getuige die beide jongens in de kraag greep en overdroeg aan de ter plaatse gekomen politieagenten. Het mes waarmee de banden lek gestoken waren, werd in beslag genomen. Na verhoor zijn beide jongens heengezonden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

VERNIELER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Zondagmorgen 3 oktober is een 29-jarige man aangehouden omdat hij vernielingen gepleegd had aan een tankstation aan de Eikenlaan. Op beelden gemaakt door het tankstation was te zien dat de man de vernielingen pleegde. Omdat hij nog luid scheldend op het tankstation aanwezig was, kon hij direct door de agenten aangehouden worden. Hij is op het politiebureau ingesloten.