Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 3 oktober 2004

* VERDACHTEN OVERVAL RESTAURANT AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hielden zaterdagavond twee Rotterdammers aan verdacht van een eerder die avond gepleegde overval op een restaurant aan het Charloisse Hoofd.
Een aantal mannen kwam omstreeks kwart voor twaalf de zaak in en eiste, onder bedreiging van een wapen, geld. Met een nog onbekend geldbedrag gingen de overvallers er vandoor. Surveillerende politiemensen gaven iets na middernacht op de Oldegaarde een bestuurder van een auto een stopteken. Toen de automobilist deze negeerde werd de achtervolging ingezet waarna de twee inzittenden van de auto op de Disselstraat werden aangehouden. Zij werden voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar zij in verzekering werden gesteld.
* ROTTERDAMMER IN BEZIT VAN VUURWAPEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks negen uur werd tijdens een bekeuringssituatie op de 1e Middellandstraat een vuurwapen bij een negentienjarige man uit Rotterdam aangetroffen. Politiemensen wilden de Rotterdammer bekeuren omdat hij de weg overstak terwijl het voetgangerslicht rood was. Omdat de verdachte niet in het bezit was van een legitimatiebewijs, werd hij gefouilleerd. Hierbij werden het vuurwapen en een mes aangetroffen. De Rotterdammer werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld. Tijdens de doorzoeking in de woning van de 19-jarige man werd een luchtdrukgeweer aangetroffen.

* BEJAARD ECHTPAAR IN WONING BEROOFD
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks half zes werd een bejaard echtpaar in hun woning aan de Bergselaan van hun portemonnee beroofd. De 76-jarige man was bezig met boodschappen uitladen toen een onbekende man hem wilde helpen. Nadat de Rotterdammer dit weigerde liep de onbekende de woning van het echtpaar in en probeerde de portemonnee uit de tas van de vrouw te trekken. Omdat dit niet in één keer lukte sloeg hij de vrouw waarop de 76-jarige Rotterdammer de man een klap gaf. Hierna ging de berover er met de portemonnee van de slachtoffers vandoor.
De recherche van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek naar de beroving in.

* ONBEKENDE LOST ENKELE SCHOTEN
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks elf uur loste een man, om nog onbekende redenen, een aantal schoten in de Crooswijkseweg. Niemand raakte gewond, de auto van buurtbewoner en een rolluik van een winkel werden wel beschadigd. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in naar de dader en de toedracht van de schietpartij.

* GEWAPENDE OVERVAL RESTAURANT
ROTTERDAM - Een restaurant aan de Groenendaal werd zaterdagavond omstreeks kwart over tien overvallen. Twee mannen bedreigden het in de zaak aanwezige personeel met een vuurwapen en sommeerden geld. Met de buit rende het tweetal in de richting van de Goudsewagenstraat weg. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.