Politie Zeeland


Z-9517-2004 Aanhoudingen bij drugsvangst Axel

Op verschillende plaatsen in Axel heeft de politie zaterdag huiszoekingen verricht en zijn hoeveelheden harddrugs aangetroffen.
In een pand aan de Noordstraat in Axel werden rond 03.00 uur twee mannen aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van harddrugs. Een man, een 19-jarige uit de gemeente Terneuzen, was bij zijn aanhouding in bezit van een hoeveelheid harddrugs. In het pand zelf werden ook nog harddrugs aangetroffen. De andere man, een 23-jarige uit Culemborg, is eveneens aangehouden op verdenking van bezit van harddrugs. Beiden zitten nog vast.
In een ander pand, aan de Bernhardstraat in Axel, heeft de politie bij een huiszoeking ruim 700 xtc-pillen aangetroffen. Een 26-jarige vrouw uit Axel en twee mannen, een Hagenaar van 20 jaar en een 26-jarige man uit Sas van Gent, werden rond 14.00 uur aangehouden. In het pand is ook nog een wapen in beslag genomen. De Hagenaar en de vrouw zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld, de andere man zit nog steeds vast.
De politie onderzoekt de zaak.

W-9518-2004 Inbraak Middelburg
Bij een inbraak in een pand aan de Bachtensteene in Middelburg is een hoeveelheid geld buitgemaakt.
De waarde bedraagt enkele duizenden euro's. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 02.30 uur. Dader(s) is/zijn het pand binnengekomen door de toegang te forceren.

O-9519-2004 Aangehouden winkeldief Renesse
Op het Achterpad in Renesse is zaterdag rond 15.10 uur een winkeldief aangehouden.
De 49-jarige man uit Burgh Haamstede werd door een medewerker van de winkel aangehouden toen hij het pand wilde verlaten en geen goederen wenste te betalen. Hij is overgedragen aan de politie en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-9520-2004 Gestolen motorfiets
In Terneuzen, van het Huizingaplein, werd tussen vrijdag 17.30 en zaterdag 16.00 uur, een motorfiets weggenomen.
De motor is van het merk Suzuki, type GSX. De kleur is zilvergrijs en hij is voorzien van het kenteken CL484. De motor is ongeveer anderhalf jaar oud en de waarde van het voertuig is enkele tienduizenden euro's.

Z-9521-2004 Aanhoudingen na inbraak in auto
Op de Boulevard in Breskens zijn zaterdag rond 21.37 uur drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.
De drie, varierend in leeftijd tussen 21 en 24 jaar, afkomstig uit Polen en Belgie, werden door de eigenaar van een auto op heterdaad betrapt toen zij in zijn auto inbraken. De man bedacht zich geen moment en heeft de drie, met hulp van omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie. De mannen zijn verhoord en hierna weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.