Koninklijke Ahold


Ahold verkoopt Spaans retailbelang aan Permira

Zaandam, 3 oktober 2004 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat de Spaanse retailbelangen verkocht zijn aan de Permira-fondsen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer EUR 685 miljoen. De definitieve koopprijs is afhankelijk van de gebruikelijke prijsaanpassingen. De afronding van de verkoop wordt vóór het eind van het jaar verwacht en is afhankelijk van de vervulling van een aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring van mededingingsautoriteiten.

Ahold exploiteert bijna 600 winkels op het Spaanse vasteland en de Canarische eilanden met in 2003 een netto-omzet van circa EUR 2 miljard.

"Deze desinvestering is onderdeel van onze 'Road to Recovery'-strategie om onze portfolio te optimaliseren en onze financiële positie te versterken," aldus Anders Moberg, President en CEO van Ahold in een reactie. "Het is een belangrijke stap in ons desinvesteringsprogramma en bewijst dat wij continu werken aan het verbeteren van onze balans en het terugbrengen van onze netto-schuldpositie. In november 2003 hebben wij bekendgemaakt dat we van plan waren ons terug te trekken van de Spaanse markt. We zijn bij de verkoop zeer zorgvuldig te werk gegaan om een maximale opbrengst te verkrijgen voor onze Spaanse retailactiviteiten. We hebben ons ook ingespannen om bij de verkoop het best mogelijke resultaat te bereiken voor onze 14.000 Spaanse medewerkers. Wij zijn verheugd dat we overeenstemming hebben bereikt met Permira," zo besloot hij.

Permira is een vooraanstaande Europese investeringsmaatschappij die optreedt als adviseur van de achttien Permira-fondsen, die een totale omvang hebben van ongeveer EUR 11 miljard. Permira heeft via meer dan 260 transacties in vijftien landen geïnvesteerd in ondernemingen die actief zijn in uiteenlopende sectoren en regio's.


---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Ahold beoogt dat deze uitspraken vallen onder de zogeheten 'safe harbors' waarin dit effectenrecht voorziet. Deze forward-looking statements omvatten - maar zijn niet beperkt tot - uitspraken betreffende het voornemen van Ahol om haar Spaanse activiteiten te desinvesteren, uitspraken verband houdende met het bedrag dat Ahold verwacht te ontvangen bij de verkoop en de verwachtingen van Ahold omtrent de timing van een dergelijke desinvestering. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk zouden kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk zouden kunnen verschillen van de informatie in deze forward-looking statements omvatten - maar zijn niet beperkt tot - de mogelijkheden van Ahold om haar strategie van desinvesteringen succesvol uit te voeren, het effect van enige aanpassing van het bedrag dat Ahold verwacht te ontvangen bij de verkoop, enige onmogelijkheid tot of vertraging in de verkrijging van toestemming van de mededingingsautoriteiten, de maatregelen van overheden en toezichthoudende en justitiële instanties, enige rechten van minderheidsaandeelhouders die de desinvestering zouden kunnen vertragen of belemmeren, de mogelijkheden van Ahold de desinvestering af te ronden, de onmogelijkheid om te voldoen, ofwel vertragingen in het voldoen, aan de voorwaarden voor het afronden van de desinvestering, alsmede andere factoren zoals besproken in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.
---

Ahold Corporate Communicatie: 075 - 659 5720

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02