Politie Noord-Holland-Noord

Voetbalwedstrijd AZ-Ajax rustig verlopen

Alkmaar 03-10-2004 - De voetbalwedstrijd AZ-Ajax is rustig verlopen. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

Tijdens deze wedstrijd was de zogenaamde combi-regeling van toepassing. Dit betekende dat de supporters van Ajax met bussen vervoerd werden naar Alkmaar. Het was bekend dat een aantal supporters geen gebruik wilden maken van deze regeling en met eigen vervoer naar Alkmaar zouden komen.

Om die reden bepaalde de burgemeester van Alkmaar dat Ajax-supporters zonder een geldig plaatsbewijs voor de voetbalwedstrijd, geen toegang kregen tot de stad. Op de drie meest belangrijke toegangswegen naar Alkmaar werd daarom gecontroleerd of herkenbare Ajax-supporters in autos die Alkmaar in wilde rijden. In totaal werden ruim zestig supporters teruggestuurd. Voor- tijdens en na de wedstrijd werden vier personen aangehouden terzake het opgeven van een valse naam, het voor handen hebben van vuurwerk en een verboden mes en het beledigingen van een agent. De vier zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.