Ingezonden persbericht


CHRISTIJAN ALBERS BEËINDIGT
SEIZOEN MET ZEVENDE POSITIE

Hockenheim ­ Voor een recordaantal van 133.000 bezoekers, heeft Christijan Albers vanmiddag op de Hockenheimring het DTM seizoen 2004 afgesloten met een zevende plaats. Doordat Albers' teamgenoot Gary Paffett tijdens de seizoensafsluiter op het podium finishte, heeft de Larenaar zijn titel van `vice-meister' dit weekend helaas niet kunnen prolongeren.

Hoewel Albers op vrijdag een goede indruk achterliet door in beide trainingen naar een tweede tijd te rijden, wist de Mercedes-Benz fabrieksrijder zijn opleving in prestaties van de afgelopen weken gedurende het vervolg van het weekend helaas niet doortrekken. Als gevolg van balansproblemen kwalificeerde Albers zich tijdens de Super Pole op een negende positie voor de race op zondag.

Bij de start van de 37 ronden tellende wedstrijd op het Grand Prix-circuit nabij Ludwigshafen, weet Albers zich al snel op te werken naar een nette vierde plaats, net achter zijn kampioenschaprivaal Gary Paffett. Diens tempo blijkt echter in het vervolg van de wedstrijd te hoog voor Albers, die op zondagmiddag nog steeds hinder ondervindt van dezelfde balansproblemen. Na in de tweede fase van de race vooral eenzaam zijn ronden te hebben afgelegd, eindigt Albers de seizoensafsluiter uiteindelijk op een zevende positie.

Christijan: "Ik had gehoopt mijn vierde positie in de openingsfase te kunnen verdedigen, maar dat bleek gedurende het verdere verloop van de race niet mogelijk. Graag wil ik dan ook Gary en Bernd feliciteren met hun successen, alsmede alle bezoekers bedanken voor de vele steun die ik dit weekend van iedereen gekregen heb."

UITSLAG DTM HOCKENHEIM:

01. Bernd Schneider, Mercedes-Benz C-Klasse, 1:00:48.586
02. Martin Tomczyk, Audi A4 DTM, + 01.635s
03. Gary Paffett, Mercedes-Benz C-Klasse, + 07.789s 07. CHRISTIJAN ALBERS, MERCEDES-BENZ C-KLASSE, + 22.069s

EINDSTAND DTM KAMPIOENSCHAP NA TIEN RACES:

01. Mattias Ekström, Audi A4 DTM, 74 punten
02. Gary Paffett, Mercedes-Benz C-Klasse, 57 punten
03. CHRISTIJAN ALBERS, MERCEDES-BENZ C-KLASSE, 50 PUNTEN


---- --