Gemeente Eindhoven

Persbericht: 3 oktober 2004 no. 240

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer Martinus Hendricus Nicolaas Maria Thijssen, geboren op 27 juni 1944 te Eindhoven en wonende Maria van Bourgondiëlaan 25, 5616 EB te Eindhoven

is benoemd

tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Thijssen maakt zich reeds vanaf de oprichting in 1959, zeer verdienstelijk als vrijwilliger voor de Michaël Parochie te Eindhoven.

Reeds vanaf dit eerste begin tot heden is de heer Thijssen collectant en acoliet en heeft hij vele misdienaars opgeleid en begeleid. Vanaf 1960 tot heden is de heer Thijssen hoofdkoster van de H. Michaël kerk.
Daarnaast is hij vanaf de oprichting in 1978, lid van het Pastoraal Beraad, dat sinds 1980 samengevoegd is met het Kerkbestuur en de Parochie bestuurt.
Ook is hij vanaf begin 1979 tot heden lid van het Liturgisch Beraad. Hij ondersteunt de pastor of priester bij het dopen, vormsel, huwelijksplechtigheden en uitvaarten. Bovendien zorgt hij voor het schoonhouden van het kerkgebouw, de versiering van de kerk en regelt hij alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden, kleine reparaties voert hij zelf uit.
De heer Thijssen is al bijna 45 jaar de spil van de kerk en de geloofsgemeenschap.
Op zondag 3 oktober 2004 zal om 10.30 uur een laatste eucharistieviering plaatsvinden in het kerkgebouw van de H.Michaëlparochie, Clovislaan 193 te Eindhoven, ter gelegenheid van de sluiting van het kerkgebouw en de fusie tot de parochie-eenheid Gestel.
De heer Drs. A.B.Sakkers, burgemeester van Eindhoven zal tijdens deze eucharistieviering de koninklijke onderscheiding aan de heer Thijssen uitreiken.

© 2004 Gemeente Eindhoven