Ingezonden persbericht


CHRIS VAN DER DRIFT FORMULE BMW ADAC "ROOKIE OF THE YEAR"!

VOOR DIRECTE VERSPREIDING

Formule BMW ADAC Kampioenschap
10e ronde: Hockenheimring (01-03 oktober 2004)

CHRIS VAN DER DRIFT FORMULE BMW ADAC "ROOKIE OF THE YEAR"!

Hockenheim - Twee zenuwslopende races om de felbegeerde titel van de Formule BMW ADAC Rookie Cup 2004 hebben Chris van der Drift dit weekend het gewenste resultaat opgeleverd. Door in beide races op het podium te finishen in een respectievelijk derde en tweede positie, werd de 'Nederlandse' Nieuw-Zeelander op zondagochtend tot beste van de twaalf debutanten gekroond in deze opstapklasse voor jonge talenten.

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formule BMW ADAC een vergelijkbare tegenhanger van het populaire Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap. Doordat alle races worden verreden in het voorprogramma van de Formule 1 en de Deutsche Tourenwagen Masters, is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes. Een ideale mogelijkheid dus voor bedrijven of merken om zich te tonen op een breed internationaal platform. Voor vragen of informatie over de verschillende mogelijkheden omtrent PUBLIC RELATIONS en/of SPONSORING kunt u zich wenden tot Tony van der Drift (+31 6 463 472 84 / tony@vandymotorsport.com).

Al in de kwalificatietrainingen op het 4.574 kilometer lange circuit nabij Ludwigshafen, toonde Van der Drift zijn vechtlust door zich in beide sessies ver voor zijn rivaal Sebastien Buemi te plaatsen. Hoewel 'Kiwi' in allebei de manches een goede start kende, bleef zijn Zwitserse opponent door middel van sterke inhaalraces echter tot het eind een geduchte tegenstander. Zowel in de eerste als in de tweede wedstrijd moest Van der Drift in een direct duel alle zeilen bijzetten om de felbegeerde titel zeker te stellen. Na 11 hard bevochten ronden in de seizoensafsluiter op zondagochtend mocht de twaalfvoudig(!) go-kart kampioen naast zijn bokaal voor de tweede plaats op het podium uiteindelijk ook het predikaat 'Beste Debutant 2004' in ontvangst nemen. Met acht podiumfinishes uit twintig races in zijn eerste autosportseizoen(!) een terechte beloning voor zijn bewezen talent!

Chris van der Drift: "Een onbeschrijfelijk gevoel! Door het kleine puntenverschil (2 punten in het voordeel van Van der Drift) kon ik vannacht maar moeilijk in slaap geraken. Ik was dus blij dat we vanmorgen al vroeg mochten racen! Voor deze race had ik maar één doel: voor Buemi blijven rijden en finishen. Dat is dus prima gelukt! Met het Rookie Kampioenschap 2004 op zak, hoop ik volgend jaar weer een stap verder te kunnen zetten in mijn prille autosportcarrière. Maar nu ga ik eerst dit succes met mijn team en familie vieren door een fles champagne ontkurken!"

UITSLAG RACE 01:

01. Sebastian Vettel (GER), 19:42.535

02. Sebastien Buemi (SUI), + 07.086s

03. CHRIS V/D DRIFT (NL/NZL), + 08.703s

UITSLAG RACE 02:

01. Sebastian Vettel (GER), 19:35.667

02. CHRIS V/D DRIFT (NL/NZL), + 01.064s

03. Sebastien Buemi, (SUI), + 01.924s

EINDSTAND FORMULE BMW ADAC ROOKIE CUP 2004:

01. CHRIS VAN DER DRIFT (NL/NZL), TEAM ROSBERG, 311 PUNTEN


02. Sebastien Buemi (SUI), Lars Kaufmann Motorsport, 304 punten
03. Fabio Onidi (ITA), ADAC Berlin-Brandenburg e.V., 170 punten

NIEUWS en FOTO zijn afkomstig van INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+31 6 520 566 37 / roelof@insightf1.com)

(This mail includes an attachment)

© 2004 All Rights Reserved - www.vandymotorsport.com

a6eba0.gif

If you don't want to receive press reports from Chris van der Drift any longer, please click here to unsubscribe

Web site: http://www.vandymotorsport.com email: tony@vandymotorsport.com Phone: +31-180-633192
Fax: +
Cell: +31-6-48717069