Socialistische Partij

Kandidaatstelling verkiezingen Europees Parlement 2004

Op 10 juni 2004 vinden de verkiezingen plaats voor het Europees Parlement. De zittingsduur voor dit parlement is vijf jaar. Momenteel is de SP in het europarlement vertegenwoordigd door Erik Meijer.

Met ingang van 4 oktober 2003 wordt de kandidaatstelling geopend voor SP-leden, die zichzelf herkennen in het volgende profiel:
* bekendheid en verbondenheid met het gedachtegoed van de SP
* bekendheid met politieke thema's in Europese Unie
* de intentie om de politieke agenda van de Europese Unie te vertalen naar concrete initiatieven onder de Nederlandse bevolking
* bereidheid om veel te reizen

* bereidheid om de volle vijf jaar beschikbaar te zijn
* bereidheid om je te conformeren aan de afdrachtregeling van de SP
* overtuigingskracht

* onderhandelingskwaliteiten

* gevoel voor de media

* goede beheersing van het Engels en bij voorkeur ook een redelijke beheersing van het Frans

* interesse voor wetgeving

Heb je belangstelling voor deze veeleisende, politiek verantwoordelijke positie, meld je dan aan bij de kandidatencommissie. Dat kan via de algemeen secretaris Paulus Jansen, pjansen@sp.nl, tel. (010) 2435541, p/a Partijbureau SP, Vijverhofstraat 65, 3032 SC ROTTERDAM. Je ontvangt daarna een inschrijfformulier.

Meer informatie over het werk van onze Eurofractie kun je vinden bij het Euronieuws op deze website.

De inschrijving sluit per 13 december a.s. De kandidatencommissie heeft de mogelijkheid om de termijn nog te verlengen. Met kandidaten die voldoen aan de formele vereisten (SP-lidmaatschap, criteria kieswet voor kandidaatstelling) wordt vervolgens een gesprek gevoerd. De kandidatencommissie zal vervolgens uiterlijk op 14 februari 2004 een voordracht doen, waarna de partijraad op 28 februari de lijst zal vaststellen.