INTERNAT. DIERENFONDS - IFAW

Politici en BN'er geven voorlichting op scholen

Actie tegen handel in bedreigde dieren

(Den Haag, 28 september 2004)
Op Werelddierendag (4 oktober a.s.) zullen Henk-Jan Ormel (CDA), Boris van der Ham (D66) en Marijke Helwegen (ambassadrice van de cosmetische chirurgie) in het kader van de Animal Action Week van het IFAW persoonlijk een educatiepakket aanbieden op scholen verspreid door het land. Ook zullen zij de scholen oproepen tot het nomineren van 'Beste Dierenvrienden', mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor dieren.

Het thema van IFAW's Animal Action Week 2004 is 'Houd de wilde dieren wild!'. De handel in wilde dieren, of producten ervan, veroorzaakt namelijk ernstig dierenleed. Bovendien worden hierdoor verschillende diersoorten met uitsterven bedreigd.

Het IFAW, een internationaal-opererende dierenbeschermingsorganisatie, organiseert sinds vele jaren wereldwijd rond Werelddierendag de Animal Action Week. De Animal Action Week vindt plaats van 3 t/m 9 oktober en er zullen in Nederland dit jaar tegen de 20.000 leerlingen meedoen, wereldwijd zijn er meer dan een half miljoen deelnemers.

De Animal Action Week is een project speciaal voor jonge mensen van 10-16 jaar, om hen bewust te maken van de problemen die er op het gebied van dierenwelzijn bestaan. Een van de onderdelen van dit project is dat het IFAW scholen gratis educatiepakketten aanbiedt. Het educatiepakket bestaat onder andere uit een informatieve brochure, waarin verschillende activiteiten op een rijtje zijn gezet. Met deze activiteiten kan werkelijk iedereen een bijdrage leveren aan het creëren van een betere wereld voor dieren. Het pakket bevat ook een schitterende film over de handel in wilde dieren met een introductie door de wereldberoemde apendeskundige Jane Goodall.

Einde