Gemeente Zwolle

Raadsvergadering op 4 oktober: gewijzigd voorstel Parkeren op de agenda

In de vergadering van de commissie Ruimte van 13 september zijn Parkeernota, Koersdocument Parkeren en Uitwerkingsplannen voor de zogenoemde schilwijken besproken. Na de vergadering heeft de wethouder de gesprekken met de Dieze West voortgezet. Naar aanleiding van de gesprekken met mensen uit de wijk en het wijkplatform is het raadsvoorstel aangepast op enkele punten. Op 4 oktober wordt het gewijzigde voorstel met andere plannen besproken in de raadsvergadering.

Er zijn twee wijzigingen in het raadsvoorstel aangebracht. Hieronder staan ze op een rij:
In de wijk Dieze-West wordt gefiscaliseerd parkeren in fasen ingevoerd. Het deel van de wijk dat tegen de Binnenstad aanlicht (fase 1, invoering 2005), wordt als eerste aangepakt (zie bijlage, kaartje). In het resterende gebied worden twee buurten onderscheiden die afzonderlijk, in overleg met de buurtbewoners, aan het gefiscaliseerde gebied kunnen worden toegevoegd. De parkeerdruk in deze buurten is zodanig dat invoering op dit moment niet noodzakelijk is.
In het gefiscaliseerde gebied in Dieze-West zijn de volgende afspraken gemaakt over de parkeerduur. Een maximale parkeerduur van één uur wordt van kracht tussen 16.00 uur en 22.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag geldt dezelfde regel tussen 09.00 uur en 24.00 uur en koopzondag geldt deze regel van 09.00 uur tot 22.00 uur.

Na de gesprekken met de wijk was eerst de eindtijd van het betaald parkeren 22.00 uur op zaterdag. Dit is veranderd naar 24.00 uur, omdat men overlast verwacht van bezoekers van de Branie en de Binnenstad. Hiermee wil het college rekening ouden. Op basis van evaluatie kan dit worden uitgebreid tot andere dagen van de week. Verder wordt onderzocht welke mogelijkheden er zijn om bij concerten in de Branie het naastgelegen parkeerterrein voor bezoekers open te stellen. Dit gebeurt in overleg met de Branie en de wijkbewoners.


---