Metaalunie


Metaalunie organiseert elfde Politiek Forum

1-9-2004

Discussieer mee met politici!
NIEUWEGEIN - De derde dinsdag van september presenteert het kabinet haar plannen voor de komende periode. Ook wordt binnenkort de Industriebrief van het ministerie van EZ gepubliceerd. Onderwerpen te over voor het jaarlijkse debat tussen metaalondernemers en Tweede-Kamerleden. Dit debat vindt plaats op 4 oktober tijdens het elfde Politiek Forum van de Koninklijke Metaalunie.

De Metaalunie biedt haar leden de gelegenheid om mee te praten over het industriebeleid van de overheid. Daartoe zijn op 4 oktober vijf Tweede-Kamerleden te gast, die industriebeleid als aandachtsgebied hebben. Kortenhorst (CDA), Blok (VVD), Blom (PvdA), Vendrik (GL) en Bakker (D'66) gaan onder leiding van Ferry Mingelen de discussie aan.

Zoals het een goed debat betaamt, liggen de onderwerpen niet strikt vast. Wél is zeker dat een aantal kabinetsplannen omstreden is bij mkb-ondernemers in de metaal. Zo leiden de (voorlopige) plannen van staatssecretaris Wijn van Financiën ertoe dat het mkb moet opdraaien voor lastenverlichting in het grootbedrijf en voor het onbedoelde gebruik van grijze kentekens voor particulieren. Ook zullen de ondernemers zich willen uitspreken over de plannen van het kabinet om het prepensioen af te schaffen, een levensloopregeling in te voeren en de WAO vrijwel af te schaffen. En wat te denken van de onverminderd hoge administratieve lastendruk die op de schouders van het mkb rust?

Het elfde Politiek Forum van de Metaalunie vindt plaats op 4 oktober van 15.00 tot 17.00 uur in Nieuwegein.
Leden kunnen zich direct aanmelden
via de Metaalunie Ledenportal
Reageren: info@metaalunie.nl