PROTEQ DIRECT

Primeur in Nederland: EHBO koffer voor dieren

Nederland heeft er een primeur bij. Op maandag 4 oktober a.s. -Werelddierendag- wordt de eerste professionele EHBO koffer voor dieren geĂŻntroduceerd. Deze unieke koffer is een initiatief van Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein in Amsterdam. Doel van de koffer is dat de eigenaar praktische zaken onder handbereik heeft voor het geval er iets gebeurd met de hond, kat, konijn, cavia of reptiel en een bezoek aan de dierenarts niet direct mogelijk is. De ontwikkeling van deze 1e professionele EHBO koffer voor huisdieren sluit aan op de trend dat het huisdier in het Nederlandse gezin steeds belangrijker wordt.

De inhoud van de EHBO koffer voor dieren is samengesteld door dierenartsen en veterinaire medewerksters. De kennis van de praktijk en de industrie is gebruikt om tot de optimale samenstelling te komen. In de EHBO koffer zit o.a. een EHBO boekje, een tekentang, een dierenthermometer, dierengeneesmiddelen, verbandmiddelen en een overzicht van belangrijke telefoonnummers en internetlinks. De inhoud van de EHBO koffer heeft een verkoopwaarde van ruim euro 35,- maar de eerste 500 koffers zijn, door de inzet van een groot aantal bedrijven, te koop bij Dierenkiniek & Trimsalon Europaplein in Amsterdam voor maar euro 12,95. Meer informatie over de EHBO koffer voor dieren is te vinden op www.ehbokoffervoordieren.nl.

De trend dat eigenaren de medische zorg voor de hond of kat steeds belangrijker vinden, wordt bevestigd door Dier & Zorg. Dier & Zorg, onderdeel van SNS REAAL Groep, is een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor honden en katten. De vraag naar deze verzekering laat een aanzienlijke groei zien. Er zijn ruim 55.000 honden / katten verzekerd bij Dier & Zorg. De introductie van de 1e professionele EHBO koffer voor dieren wordt door Dier & Zorg van harte gesteund.