Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 21 september 2004

Safari Beekse Bergen viert dierendag met Afrikaanse voederpresentaties

Ook rondleidingen over de historie van deze feestdag

Op 4 oktober aanstaande is het werelddierendag. In Safari Beekse Bergen kunnen bezoekers deze feestdag op Afrikaanse wijze vieren. In het weekend voor dierendag (2 en 3 oktober) vinden er diverse speciale activiteiten plaats zoals voederpresentaties bij diverse Afrikaanse dieren. Zo krijgen ringstaartmaki's, pinguïns en Afrikaanse olifanten een speciaal maaltje. Bovendien zijn er themarondleidingen in de Safaribussen over de historie van werelddierendag.

Extra activiteiten
In het weekend voor dierendag wordt een bezoek aan Safari Beekse Bergen nog spannender. Op beide dagen vertellen de Safarigidsen, tijdens de voederpresentaties, meer over de historie van dierendag en over hoe verzorgers hun dieren iedere dag verwennen. Verschillende dieren langs de Wandelsafari krijgen dan een extra lekker maaltje. Bovendien komen de dieren tijdens het voeren wel héél dichtbij. De Safarigids kan bovendien alle vragen over de dieren beantwoorden. Ook in de Safaribussen en op de Safariboot wordt extra aandacht aan dierendag en dierverzorging besteedt.

Dierendag
Dierendag wordt in Nederland gevierd sinds 1930. Eén jaar eerder werd de dag ingesteld tijdens het internationale dierbeschermingscongres. De datum is de dag na de dood van Fransiscus van Assisi. Deze heilige was onder andere bekend om zijn liefde voor de dieren.

Een (dieren)dagje Afrika
In Safari Beekse Bergen maken bezoekers in één dag kennis met diverse Afrikaanse diersoorten. Ze komen oog in oog te staan met leeuwen, jachtluipaarden en neushoorns. Er zijn verschillende mogelijkheden om een reis door dit grote dierenpark te maken. Neemt men de Safaribus of Safariboot dan vertelt de gids de meest actuele informatie over de dieren. Echt avontuurlijk is de Wandelsafari. Hier lopen bezoekers over een Afrikaanse savanne en ontmoeten zij bijvoorbeeld de grootste olifant van Europa, Calimero. Het is ook mogelijk om met de eigen auto op safari te gaan.

Wedstrijd op website Uit In Brabant
Op de website www.uitinbrabant.nl kunnen mensen vrijkaarten van Safari Beekse Bergen voor het weekend van 2 en 3 oktober winnen. Bovendien maken zij kans op een echte Safarivakantie op het park.

Meer informatie over het dierendagweekend is te vinden op: www.safaribeeksebergen.nl maar men kan ook bellen met Safari Beekse Bergen, tel: 0900-2335732 (0,15 euro p.m.

Noot voor de redactie (