AutoRai

4-10-2004

Lexus wint AutoWeek Tevredenheids Trofee 2004 op overtuigende wijze

Meer dan 24.000 automobilisten gaven in de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2004 meningen over hun merk, hun dealer en hun auto. Lexus rijders hebben het merk Lexus met de hoogste score ooit in de geschiedenis van de AutoWeek Tevredenheids Trofee beloond.

Het prestigieuze merk behaalde maar liefst 108 punten in het Algemeen Klassement en is hiermee de overtuigende winnaar. In de categorie Dealers behaalde Lexus, evenals als vorig jaar, de eerste plaats. En in het de categorie Middenklasse tot slot behaalde de Lexus IS-serie ook de eerste plaats. Lexus, vorig jaar als nieuwkomer in de Tevredenheids Trofee al zeer goed scorend, is door de lezers van AutoWeek gekroond tot overall winnaar 2004. Van rijden tot remmen, van interieur tot carrosserielijnen de Lexus rijder is laaiend enthousiast over zijn auto. Met als resultaat een nog niet eerder vertoonde score van maar liefst 108 punten. Stil, veilig, betrouwbaar, dat is het beeld dat de Lexus-rijder van zijn rijmachine heeft, aldus AutoWeek.

Wederom nummer 1 in categorie Dealers
Net als vorig jaar blijken de Lexus dealers ook nu weer een uitstekende prestatie te hebben geleverd. Klantentevredenheid staat bij Lexus hoog in het vaandel. Zo introduceerde Lexus het Red Carpet Treatment in Nederland. Dit staat onder meer voor een unieke haal- en brengservice en recht op gratis vervangend vervoer bij regulier onderhoud. De Lexus rijder wordt qua service goed bediend, zoals door dit AutoWeek onderzoek voor het tweede achtereen volgende jaar wordt bevestigd.

Lexus IS serie nummer 1 in Middenklasse
In de druk bevochten middenklasse - waarin veel zakenautos zitten - doet Lexus wederom van zich spreken in het tevredenheidsonderzoek dat in samenwerking met marktonderzoeksbureau Trendbox tot stand kwam. De Lexus IS scoort in de categorie Middenklasse de eerste plaats. De beste scores worden door deze Lexus behaald op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit, remmen en sturen/schakelen.