Gemeente Dongen


Gemeentelijke oorkonde heer P. van der Veeken 04-10-2004 08:30 Op zaterdag 2 oktober reikt wethouder Piet Panis een gemeentelijke oorkonde uit aan de heer P. van der Veeken. De heer Van der Veeken ontvangt de onderscheiding voor zijn verdiensten als bestuurslid van de Stichting Jeugdcentrum Klein-Dongen-Vaart gedurende vijfentwintig jaar. De uitreiking vindt plaats om 21.30 uur tijdens de jaarlijkse avond voor vrijwilligers in het Jeugdcentrum Klein-Dongen-Vaart. De heer Van der Veeken is sinds zijn 19e bestuurslid van de Stichting Jeugdcentrum Klein-Dongen-Vaart. Sinds 1987 vervult hij de functie van voorzitter. Daarvoor was hij secretaris van de stichting. De heer Van der Veeken was ook jarenlang (hoofd)leider tijdens vakantiekampen voor de jeugd. Naast het besturen van de stichting is de heer Van der Veeken ook actief met het organiseren van basisschoolactiviteiten. Eén keer per maand organiseert een groep vrijwilligers een activiteit voor kinderen die op de basisschool in groep drie tot en met acht zitten.

Dongense Jeugdraad
De voorliefde om met kinderen te werken kwam al vroeg naar voren. Net als zoveel Dongenaren was de heer Van der Veeken actief in de Dongense Jeugdraad. Van zijn zestiende tot zijn negenentwintigste was hij betrokken bij de organisatie van de Dongense Zomerspelen.

Overige bestuurlijke activiteiten
De heer Van der Veeken was van 1988 tot 1994 actief in het bestuur van het Open Huis. Ook de Dongense politiek laat de heer Van der Veeken niet onberoerd. Hij is momenteel bestuurslid van de Volkspartij Dongen. Gezien deze vele vrijwillige activiteiten krijgt de heer Van der Veeken de gemeentelijke oorkonde als blijk van waardering voor het feit dat hij zich op het gebied van jeugdwerk zo verdienstelijk heeft gemaakt.