Gemeente Dongen


Huldiging vier jubilarissen en afscheid twee leden 04-10-2004 08:30 Vrijwillige brandweer Dongen zet leden in het zonnetje Op zaterdag 2 oktober 2004 viert het vrijwillige brandweerkorps Dongen feest. Tijdens de jaarlijkse feestavond van het korps huldigen burgemeester Hans van Brummen en brandweercommandant Jan Verschuren vier jubilarissen. Twee leden nemen tijdens die avond afscheid van hun korps. Eén van deze leden heeft de pensioengerechtigde leeftijd van 55 jaar bereikt. Burgemeester Van Brummen overhandigt de brandweerleden een oorkonde. De jubilarissen ontvangen bovendien een bijbehorend ereteken.
Van de vier jubilarissen zijn er drie 12,5 jaar in dienst van de vrijwillige brandweer. Alle drie traden op 1 december 1991 tot het korps toe. Het gaat om de heren M. van der Wou, A. van Leijsen en J. van de Mosselaar. De eerste twee heren zijn beiden brandwacht 1e klas. De heer Van de Mosselaar is hoofdbrandwacht. Hij neemt deze avond ook afscheid van het korps, aangezien hij zijn taken bij de brandweer niet meer kan combineren met zijn dagelijkse bedrijfsactiviteiten. De heer W. van Pelt viert zijn 30-jarig jubileum. Hij werd op 5 juni 1974 als aspirant-lid benoemd. Vervolgens behaalde hij de diplomas van brandwacht (1975), brandwacht 1e klas (1983), hoofdbrandwacht (1983), onderbrandmeester (1986) en brandmeester (2002). In 2003 werd hij bevorderd tot brandmeester.

Erelid
Naast het afscheid van de heer Van de Mosselaar neemt het korps ook afscheid van de heer C. Luijckx. De heer Luijckx verlaat de vrijwillige brandweer wegens het bereiken van de functionele leeftijdsgrens van 55 jaar. Het is binnen de brandweer gebruikelijk dat leden dan hun ontslag krijgen. De heer Luijckx heeft meer dan 33 jaar paraat gestaan voor het korps. Op 1 april 1971 werd hij benoemd als aspirant-lid. Hij bekleedde de rang van brandwacht 1e klas. Tijdens de feestavond wordt de heer Luijckx benoemd tot erelid van het Dongense korps.