Eemland noord, 10.20 uur

Utrecht 04-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord.

Onder invloed tegen auto

SOESTERBERG Op zondagavond 3 oktober raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een geparkeerde auto. Hij bleek veel teveel te hebben gedronken.

Even na middernacht kreeg de politie de melding dat op de Oude Tempellaan een bromfietsster tegen een geparkeerde auto was gebotst. Ter plaatse bleek dat omstanders de bromfietser, een 45-jarige man uit Soesterberg, al naar een woning in de buurt hadden gebracht. Gezien zijn letsel, verwondingen aan zijn hoofd en hand, werd hij voor behandeling naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Na behandeling werd hij naar het politiebureau vervoerd.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1195 ug/l, bijna 5,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Teveel op

HOOGLAND / BUNSCHOTEN_SPAKENBURG In de nacht van zondag 3 op maandag 4 oktober werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.50 uur controleerden politiemensen op de Bunschoterstraat in Hoogland een 32-jarige automobilist uit Amstelveen. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 615 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Rond 02.30 uur werd op de Talmastraat in Bunschoten-Spakenburg een 23-jarige automobilist uit die plaats gecontroleerd. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 750 ug/l, bijna 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Tegen de beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt en hun rijbewijs werd ingevorderd.

Steekpartij

SOEST Op zondag 3 oktober werd een jongen het slachtoffer van een steekpartij.

Rond 22.00 uur kregen een jongen van 16 jaar uit Soest en een jongeman van 18 jaar uit Amersfoort op de Di Lassaostraat ruzie met elkaar over iets wat eerder tussen hen was voorgevallen. De ruzie liep uit op een handgemeen, waarbij de 16-jarige jongen enkele malen door de ander werd gestoken. Daarna vluchtte de verdachte samen met een 16-jarige jongen uit Amersfoort op een bromfiets in de richting van Amersfoort.

Dit tweetal werd door politiemensen op de Amsterdamseweg in Amersfoort gezien. Zij werden direct aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Het slachtoffer is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld naar wat er is gebeurd.

Auto tegen lichtmast

SOESTERBERG Op zondag 3 oktober raakte een automobiliste gewond bij een ongeval.

Rond 07.40 uur reed een 22-jarige vrouw uit Amersfoort met haar auto over de Amersfoortsestraat, komende uit de richting van Amersfoort. Vermoedelijk is zij daarbij achter het stuur in slaap gevallen. Zij belandde in de linkerberm en botste tegen een lantaarnpaal. De Amersfoortse zag kans op eigen kracht uit de auto te komen en is met vermoedelijk nek- en knieletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.