Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 04-10-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Steekpartij

IJSSELSTEIN Op zondagavond heeft een steekpartij plaatsgevonden bij de kermis op het Basiliekpad.

Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie het verzoek om naar een woning op de Delhistraat te gaan, omdat daar een slachtoffer zou zitten van een steekpartij die op de kermis had plaatsgevonden.

Een 15-jarig meisje uit IJsselstein was gestoken door een 16-jarig meisje uit IJsselstein. Het 15-jarige meisje had al enige tijd ruzie met het 16-jarige meisje en zij kwamen elkaar in de buurt van de kermis tegen. Er werd over en weer gescholden, waardoor een vechtpartij tussen beiden ontstond. Het 16-jarige meisje heeft een aantal maal met een mes het 15-jarige meisje gestoken. Het 15-jarige is per ambulance overgebracht naar het Antonius ziekenhuis waar de wond en gehecht werden. Tegen het 16-jarige meisje is proces-verbaal opgemaakt.

Steekpartij

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een man aangehouden.

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Ebbemonde te gaan, omdat twee personen ruzie hadden gehad en daarbij zou één persoon zijn gestoken. Het bleek dat een 37-jarige man uit Nieuwegein geld wilde lenen van een 30-jarige man uit Utrecht. De Utrechter wilde dit echter niet, waardoor de 37-jarige man een mes uit zijn woning haalde en hem hiermee te lijf ging. Hierbij liep de 30-jarige man een aantal oppervlakkige messteken op en is ter controle naar het Antonius Ziekenhuis gegaan.Tegen de 37-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.

Oproep getuigen

HOUTEN - Een 86-jarige man uit Houten raakte maandag 27 september gewond toen hij op Het Rond werd aangereden door een onbekend persoon op een scooter.

De man fietste omstreeks 14.40 uur op Het Rond en stak zijn hand uit om naar links te gaan, richting Schonenburgseind. Een rode scooter kwam aangereden en reed de bejaarde man aan. De persoon op de scooter reed door na de aanrijding. De 86-jarige man werd naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie is op zoek naar de persoon die deze man heeft aangereden. Ook voor tips kunt u bellen met de politie in Houten via telefoonnummer 0900-8844.

Geweld op straat

NIEUWEGEIN - Een 13-jarig meisje werd vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur op de IJsselsteinweg door een onbekende man in haar gezicht geslagen.

Even daarvoor reed het meisje samen met andere scholieren op het Hooglandse Jaagpad. Daar reed de man de groep tegemoet en was boos, omdat de kinderen niet snel genoeg achter elkaar gingen fietsen. Voorbijgangers konden voorkomen dat de zaak escaleerde, maar vervolgens achtervolgde de man het 13-jarige meisje en kreeg zij op de IJsselsteinweg alsnog een klap in haar gezicht.

De politie is op zoek naar getuigen en naar de personen die de scholieren op het Hooglandse Jaagpad hebben geholpen. Zij kunnen bellen met de politie in Nieuwegein via telefoonnummer 0900-8844.