Heuvelrug, 10.55 uur

Utrecht 04-10-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug.

Vechtpartij

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 3 oktober kreeg een man het aan de stok met een groepje jongens.

Rond 16.40 uur fietste een 42-jarige man uit Cothen met zijn 32-jarige vrouw over de Zandweg in de richting van Cothen. Zij zagen een groepje van 6 à 7 jongens op het fietspad en het trottoir staan. De man moest uitwijken voor één van de jongens en zij daar iets van. Daarop kreeg hij het aan de stok met meerdere jongens van de groep. De man kwam op de grond terecht en werd daarbij geschopt. Zij vrouw kwam tussenbeiden, waarna de groep scheldend wegliep.

De man liep licht letsel aan zijn hoofd en arm op. Hij deed aangifte van mishandeling. Door de politie is een onderzoek in de buurt ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Scheidsrechter mishandeld

VEENENDAAL Op zondag 3 oktober werd een scheidsrechter door een voetballer mishandeld.

Aan het begin van de middag floot een 46-jarige scheidsrechter uit Amerongen een voetbalwedstrijd in Veenendaal. Op een gegeven moment floot hij voor een overtreding van een 26-jarige voetballer uit Veenendaal. Die was daar kennelijk niet blij mee en schopte de bal weg. Daarop kreeg hij een gele kaart. De speler gaf de scheidsrechter een duw, waarna de scheidsrechter ten val kwam. Vervolgens gaf de speler hem een harde schop en ging er toen vandoor.

De scheidsrechter is met vermoedelijk letsel aan zijn ribben per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Bij de komst van de politie was de verdachte speler verdwenen. De politie heeft een onderzoek bij zijn woning ingesteld, maar hij bleek daar niet aanwezig te zijn. De politie zet het onderzoek voort.