--------------------------------------------------------------------------
             Manhattan Associates slaagt cum laude voor UCLES             
--------------------------------------------------------------------------

100 procent .NET warehouse-managementoplossing zal examendienst veilige en flexibele oplossing bieden voor verspreiding examenmateriaal Utrecht, 04/10/2004

De centrale examendienst UCLES (University of Cambridge Local Examinations Syndicate) heeft de warehouse-managementoplossing voor Windows van Manhattan Associates gekozen, om zijn logistieke processen in het Verenigd Koninkrijk en andere internationale markten te stroomlijnen. Het nieuwe warehouse-managementsysteem, dat gebaseerd is op Microsoft .NET-technologie, zal een betrouwbaar en veilig systeem bieden, dat toelaat de verdeling van examenmateriaal te beheren, en dat aanzienlijke verbeteringen zal teweegbrengen op het vlak van dienstverlening en efficiëntie.

UCLES maakt deel uit van de universiteit van Cambridge. Het bestaat uit drie onderdelen: Oxford Cambridge and RSA examinations (OCR), Cambridge International Examinations (CIE) en Cambridge English for Speaker of Other Languages (ESOL). UCLES heeft drie distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk, die examenmaterialen verwerken en verspreiden. De centra, in Birmingham, Coventry en Cambridge, verdelen jaarlijks maar liefst 15 miljoen examenpapieren aan 12,000 beoordelingscentra, en voorzien individuele kandidaten van examens.

De oplossing van Manhattan Associates zal in twee fases worden geïmplementeerd, waarbij elke fase simultaan in de drie magazijnen zal worden voltrokken. De 'goederen in'-fase zal in de herfst van dit jaar worden voltooid, de 'goederen uit'-fase in 2005. De warehouse-managamentoplossing voor Windows zal gekoppeld worden aan bestaande toepassingen van UCLES, zoals het Exam Processing System, dat de gegevens van de examinators, de examencentra en de kandidaten beheert. In de distributiecentra zullen radio frequency (RF)-scanners van Symbol Technologies een realtime-gegevensuitwisseling tussen de werkvloer in het magazijn en de systeemgebruikers mogelijk maken. Op die manier verbetert het warehouse-managementsysteem voor Windows de doorstroming van goederen door de centra.

"Het examensysteem steunt op een aantal extreem ingewikkelde processen," zegt Andy Boyd, programme manager bij UCLES. "Daar waar een traditioneel magazijn erop afgestemd is om orders snel te verwerken, werken wij op een langere termijn, waarbinnen specifieke deadlines bestaan. Zo heeft een enkel examen verschillende 'triggers'. In één scenario zou dat de registratie van kandidaten in januari kunnen zijn, gevolgd door de verspreiding van examenpapieren in april, terwijl in een ander geval deze twee gebeurtenissen veel dichter bij elkaar zouden kunnen plaatsvinden. Voor alle examens die we beheren, is beveiliging cruciaal doorheen het proces."

UCLES volgde een volledig aanbestedingsproces om zijn keuze voor Manhattan Associates te bepalen. "Onze belangrijkste selectiecriteria waren een hoge mate van veiligheid en flexibiliteit, alsook de laagste total cost of ownership (TCO). De oplossing van Manhattan Associates won op alle vlakken," vervolgt Boyd. "Aangezien de oplossing gebaseerd is op Microsoft .NET-technologie, zullen we ook probleemloos gegevens kunnen uitwisselen met zowel interne als externe systemen. In het gehele examenproces moeten verschillende mensen te allen tijde de status van de verzending kennen, en dat was in het verleden vaak erg tijdrovend. Het betekent ook dat we onze partners en onze eigen werknemers toegang kunnen bieden tot een aantal erg handige tools, zoals de makkelijk configureerbare tool voor documentbeheer. Daarmee kunnen gebruikers op een uiterst flexibele en eenvoudige manier veranderingen aanbrengen aan de formaten van documenten of labels."

"We zullen het succes van de nieuwe warehouse-managementoplossing afmeten aan een aantal criteria, zoals besparing van opslagruimte, arbeids- en aankoopkosten en verbeteringen in onze dienstverlening, die nauwgezet zullen worden beoordeeld door ons bestuur. We hebben de doelstelling vooropgesteld om binnen de vijf jaar rendement te zien, maar we vermoeden dat we dit al veel vroeger zullen kunnen realiseren."

Jef Baum, senior vice president international operations bij Manhattan Associates besluit: "We zijn verheugd dat we door UCLES gekozen zijn, en kijken ernaar uit hen te helpen nog veiligere en efficiënte distributiediensten te bieden aan hun klanten. We zien een aanzienlijke groei in de vraag naar onze op Windows-gebaseerde
warehouse-managementoplossing, en wij verwachten dat die trend nog zal versnellen. Dit contract bewijst nog maar eens dat we krachtige en robuuste technologie kunnen leveren voor supply chain execution aan kleine en middelgrote ondernemingen, die scherp geprijst zijn."

De warehouse-managementoplossing voor Windows van Manhattan Associates is robuust, flexibel en schaalbaar en werd ontworpen voor organisaties die voor een Windows-platform kiezen. De oplossing beheert alle aspecten van de activiteiten in een distributiecentrum, van verzending tot ontvangst. Ze helpt klanten om voorraadkosten en operationele kosten te drukken, voorraadrotatie te versnellen en klantenservice te verbeteren. De laatste versie bevat belangrijke functionele verbeteringen, waaronder ook ondersteuning voor RFID.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over UCLES
UCLES is een voornaam internationaal examenagentschap, dat wereldwijd door overheden erkend wordt voor zijn professionele, strenge en hoogstaande beoordeling. Het bevat vier onderdelen:

- OCR, het beoordelingsorgaan dat in het Verenigd Koninkrijk de zogenaamde GCSE's, A-levels en een brede waaier aan examens ontwerpt, samenstelt en beoordeelt;

-Cambridge International Exams dat beoordelingsdiensten biedt aan verschillende overheden en internationale GCSE's, A-levels en andere examens wereldwijd aanbiedt.

-Cambridge English for Speakers of Other Languages (ESOL), dat in meer dan 140 landen actief is.

-The Assessment Directorate dat zich toelegt op onderzoek, het uitbouwen van het zogenaamde 'e-assessment' en de toelatingsexamens voor de universiteit beheert, die gebaseerd zijn op Thinking Skills' Meer informatie over UCLES op www.ucles.org.uk

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution & optimisation-oplossingen. Het bedrijf verbetert operationele processen via de applicatie-suite voor warehouse- en transportmanagement, 'distributed order management', retourenbeheer en handelspartnermanagement. Daarnaast biedt het bedrijf ook oplossingen voor RFID, performance management en event management. Die geïntegreerde logistieke oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en domeinkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 900 klanten verspreid over meer dan 1.600 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en detailhandelaars ter wereld. Meer informatie op www.manh.com. Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0088-33682E