--------------------------------------------------------------------------
   Okaïdi verbetert logistiek van kinderkleding met oplossing Manhattan   
                                Associates                                
--------------------------------------------------------------------------

Vooraanstaand Frans merk van kinderkleding bouwt internationale logistieke keten uit
Utrecht, 04/10/2004

Okaïdi, de bekende Franse producent van kinderkleding, heeft een nieuw systeem voor magazijnbeheer in gebruik genomen in zijn twee belangrijke Noord-Franse distributiecentra. Leverancier van de nieuwe oplossing is Manhattan Associates, wereldwijd marktleider in supply chain execution (SCE)-oplossingen. Dankzij het nieuwe systeem kan Okaïdi de slagkracht van zijn logistieke keten optimaliseren, en die ook repliceren op iedere locatie ter wereld.

De twee aanpalende distributiecentra in Roubaix nabij Lille, fungeren als gecombineerde 'hub' voor de pan-Europese distributieactiviteiten van de Franse retailer. Okaïdi implementeerde er de warehouse-managementoplossing voor open systemen, die draait op het eServer-platform van IBM. Okaïdi implementeert er ook een andere component van de Integrated Logistics Solutions van Manhattan Associates: de module voor handelspartnermanagement. Die component zal Okaïdi toelaten om nauwere banden op te bouwen met zijn leveranciers van logistieke diensten en producenten, en nog betere controle uit te oefenen over zijn logistieke keten.

Okaïdi, dat in 1996 werd opgericht en als merk in september 2000 werd gelanceerd, breidde snel uit en werd op korte tijd een voorname speler in de markt van kinderkleding (0-14 jaar). Tegen eind 2001 had Okaïdi meer dan 160 winkels in Frankrijk, en breidde het bedrijf zijn activiteiten internationaal uit, door wereldwijd zijn collecties kinderkleding te gaan verkopen. Momenteel bezit Okaïdi meer dan 300 winkels, waarvan 60 buiten Frankrijk, in locaties over de rest van Europa, alsook het Midden-Oosten en de Pacific. Okaïdi verwacht 1500 werknemers tewerk te stellen tegen eind 2004 en een omzet van 235 miljoen euro te realiseren in 2004.

Twee factoren speelden een cruciale rol bij Okaïdi's keuze voor de oplossingen van Manhattan Associates. In de eerste plaats was er de mogelijkheid van de softwareleverancier om supply chain execution & optimisation door te voeren van de bron tot de consument. Een tweede, cruciale factor was de mogelijkheid om het systeem uit te breiden in lijn met de groei van Okaïdi's activiteiten.

De functionaliteit die Manhattan Associates warehouse-managementoplossing voor open systemen biedt op het vlak van ontvangst, opslag, picking, verpakking en verzending, stelde Okaïdi in staat zijn operationele processen substantieel te verbeteren, in het bijzonder het inventarisbeheer. Binnen de drie maand na de ingebruikname van het nieuwe systeem kon Okaïdi de productiviteit in beide distributiecentra al met 10 procent verbeteren.

Manhattans oplossing voor handelspartnermanagement, die momenteel bij Okaïdi wordt geïmplementeerd, is een op Microsoft-technologie gebaseerde oplossing die de uitwisseling van realtime-informatie tussen handelspartners via het internet mogelijk maakt, en de bewegingen van de inventaris in de logistieke keten transparant maakt.

Okaïdi is van plan het verbeterde model van zijn logistieke keten, dat het in Europa realiseerde dankzij de Integrated Logistics Solutions van Manhattan Associates, in 2005 te repliceren in twee logistieke centra in China en Dubai, om van daaruit het bedrijf te helpen het marktpotentieel in het Midden-Oosten en het Verre Oosten te benutten.

"Okaïdi's ambitieuze plannen om onze warehouse-managementoplossing voor open systemen en onze oplossing voor handelspartnermanagement in een tijdspanne van een paar jaar in drie regio's te implementeren, getuigt van Okaïdi's visie en strategische toekomstplannen," zegt Henri Seroux, directeur van Manhattan Associates Frankrijk. "Bovendien zal de eerste fase van de implementatie de basis leggen voor toekomstige implementaties van de Integrated Logistics Solutions van Manhattan Associates. Onze warehouse-managementoplossing en oplossing voor handelspartnermanagement zullen Okaïdi een volledig zicht bieden op hun activiteiten, zowel binnen de distributiecentra als over de hele logistieke keten."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Okaïdi
Okaïdi is een producent en leverancier van kleding, die gespecialiseerd is in kleding voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Nadat het in 1996 onafhankelijk werd, als spin-off van de Camaïeu-groep, heeft Okaïdi een sterke vlucht genomen en kende het een aanhoudende periode van groei. Okaïdi werd als merk gelanceerd in 2000 en is uitgegroeid tot een belangrijke speler die kwaliteitskleding levert, en een origineel aanbod van praktische kinderkleding op de markt brengt. Het handelsmodel dat Okaïdi hanteert garandeert een kwalitatieve dienstverlening die zijn gelijke niet kent. Met deze missie in het achterhoofd, begon het bedrijf zijn internationale uitbreiding in 2001. Anno 2004 had het bedrijf al meer dan 300 winkels, waarvan 60 buiten Frankrijk (de rest van Europa, Libanon, Marokko, Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Nieuw-Caledonië) Het bedrijf stelt vandaag 1200 mensen tewerk en haalde een omzet van 220 miljoen euro in 2003. Meer informatie over Okaïdi op www.okaidi.fr.

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution & optimisation-oplossingen. Het bedrijf verbetert operationele processen via de applicatie-suite voor warehouse- en transportmanagement, 'distributed order management', retourenbeheer en handelspartnermanagement. Daarnaast biedt het bedrijf ook oplossingen voor RFID, performance management en event management. Die geïntegreerde logistieke oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en domeinkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 900 klanten verspreid over meer dan 1.600 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en detailhandelaars ter wereld. Meer informatie op www.manh.com. Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0087-336756