Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 oktober 2004

Politieman bedreigd

Politie houdt verdachte aan na bedreiging met de dood

Enschede

Op donderdag 30 september werd door een 30-jarige Enschedeër bedreigingen met de dood geuit tegen een politieman. De reden daarvoor was zijn aanhouding op 27 september jl. tijdens de ontruiming van een kraakpand aan de Aamsveenweg in Enschede. Daarbij had hij de politiemensen gehinderd en zich niet gehouden aan de aanwijzingen. De 30-jarige had zich daarbij zo hevig verzet dat de diensthond was ingezet. De verdachte liep daardoor bijtwonden op en was daar zo kwaad over dat hij dreigde de betreffende collega te grazen te nemen. Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober werd naar de verblijfplaats van de verdachte gezocht. Op zondag 3 oktober trof de politie de verdachte aan in een container achter een woning aan de Berkstraat in Enschede. Een arrestatieteam van de politie hield de verdachte aan. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-122166)

Zie voor de eerdere aanhouding onderstaand persbericht, welke op 28 september jl. is uitgegeven:

Aanhouding bij ontruimingsactie

Man aangehouden die bij een ontruimingsactie erg vervelend is, op last van politiemensen niet weg wil gaan en verzet pleegt bij zijn aanhouding

Enschede

Maandag 27 september werd een gekraakte boerderij aan de Aamsveenweg in Enschede in opdracht van justitie ontruimd. De aanwezige krakers waren bij de komst van de politie reeds druk bezig hun spullen naar buiten te brengen en veroorzaakten geen problemen bij de verdere ontruiming van het pand. Een 30 jr. Enschedeër, die in een naburig zomerhuisje verblijft, bemoeide zich wel met het geheel en wilde ook na diverse aanmaningen daartoe door de aanwezige politiemensen, zich niet verwijderen. Hierop werd de 30 jr. aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Bij deze aanhouding verzette de 30 jr. zich hevig en probeerde daarbij de politiemensen te verwondden door te bijten en te schoppen en hij bedreigde hen. Met behulp van politiehonden, hij werd tot twee keer toe gebeten, lukte het om hem in een auto te plaatsen en over te brengen naar het bureau waar hij is opgesloten en in de loop van de dag voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. Zoals hierboven reeds vermeld verliep de ontruiming heel rustig en kozen de krakers eieren voor hun geld, zodat na afsluiting van gas, water en licht, het pand gedeeltelijk gesloopt kon worden. Wel werden een drietal auto's, die op naam stonden van een zogenaamde katvanger, en bij de gekraakte boerderij stonden, door de douane in beslaggenomen. Zij doen het verder onderzoek in deze. (04-120191)

Bedreiging politiemensen

Man aangehouden na bedreiging met de dood

Hengelo

Op zondag 3 oktober werd omstreeks 19.00 uur de komst van de politie gevraagd bij een woning aan de Dieselstraat. Een bewoonster zou door haar buurman met een mes worden bedreigd. Ter plaatse wenste de vrouw geen aangifte te doen, maar verzocht wel een gesprek tussen haar buurman en de politie. Vervolgens gingen de politieagenten naar de woning van de buurman. De man, een 51-jarige, deed de deur open. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en begon onmiddellijk de agenten te bedreigen met de dood. Onder andere dreigde de man de agenten dood te schieten en wees daarbij op het dienstwapen van een van de agenten. Daarop hielden zij de verdachte aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten en in verzekering gesteld. (bps: 04-122912)

Kopstaartaanrijding met gewonde

Bij een kopstaartaanrijding waren vier auto's betrokken

Hengelo

Op zondag 3 oktober vond omstreeks 18.20 uur een kopstaartaanrijding plaats op de Deurningerstraat ter hoogte van de kruising met de Castorweg. Daar waren vier personenauto's bij betrokken. Een 54-jarige Hengeloër reed met zijn auto achter op de voor hem stilstaande auto van een 43-jarige Hengeloër. Deze schoot door de klap van de aanrijding tegen zijn voorligger, bestuurd door een 31-jarige Hengelose en haar auto schoot weer door tegen de auto voor haar, bestuurd door een 72-jarige Hengeloër. De inzittende van een van de eerst aangereden auto van de 43-jarige man had nek- en rugklachten. Door de schade kon zij niet op normale wijze uit het voertuig worden gehaald. De brandweer moest het dak openknippen, waarop de vrouw, een 43-jarige Hengelose naar het ziekenhuis werd overgebracht. (bps: 04-122907)

Motorrijder gewond

Motorrijder gaat onderuit en raakt gewond

Rijssen

Op zondag 3 oktober vond omstreeks 11.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Ligtenbergerdijk. Een 23-jarige man uit Daarle reed op zijn motor vanuit de richting Nijverdal en nam mogelijk met enige snelheid de bocht. Hij kwam daarbij in de rechterberm terecht, corrigeerde en schoot vervolgens door naar de linkerkant van de weg. Via de berm belandde hij in de sloot en vloog daarbij met zijn motor over de kop. De 23-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.(bps: 04-122807)

Motorrijder gewond

Motorrijder raakt van de weg

Hengelo

Op zondag 3 oktober vond omstreeks 15.10 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A35. In een bocht tussen Delden en Oldenzaal verloor een 32-jarige Hengeloër door nog onbekende oorzaak de controle over zijn motor en kwam in de slip. Hij kwam vervolgens in de rechterberm terecht. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --