Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 04-10-2004

Beschonken bestuurder aangehouden na verlaten plaats ongeval BORGER /EMMEN - Agenten hebben zondagavond rond 18.15 uur een 43-jarige man uit Borger aangehouden bij een woning aan de Akkermaalshout in Borger wegens het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats ongeval. De man was kort daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding op de Rondweg in Emmen. Een 33-jarige bestuurster uit Veenendaal reed op de Ermerweg vanuit Emmen. Zij reed rechtsaf de Rondweg op. De man uit Borger, die op de Rondweg reed, botste vervolgens achter op de bestuurster uit Veendendaal en ging er vandoor. Op basis van getuigen kon de politie kort na de aanrijding de verdachte aanhouden. Bij zijn aanhouding bood de verdachte verzet. Op het politiebureau blies hij 765 ugl. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist aangehouden
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 39-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Zenithlaan op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 705 ugl. Daar bleek dat zijn rijbewijs onlangs ongeldig was verklaard. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden op verdenking van zware mishandeling SMILDE De politie heeft zondagavond een 37-jarige man uit Smilde aangehouden op verdenking van mishandeling van een 38-jarige plaatsgenoot. De verdachte trapte een deur in van een woning aan de Prins Bernhardstraat. Hij is vervolgens de woning binnengedrongen en heeft de bewoner mishandeld. De 38-jarige bewoner is met hoofdletsel naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen gebracht en na behandeling weer huiswaarts gegaan. De technische recherche heeft een sporenonderzoek verricht. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. De toedracht is vermoedelijk een langslepende burenruzie.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.