Gemeente Stein


Proefproject bladerbakken
04-10-2004

De laatste jaren is de gemeente herhaaldelijk gevraagd om bladerbakken te plaatsen in de herfstperiode, in wijken en woongebieden met veel gemeentebomen. Vaak ruimen bewoners van deze wijken het openbaar bladafval zelf op, maar weten ze niet waar ze met het afval heen moeten.
Binnenkort start de gemeente Stein als proef met het plaatsen van een dertigtal bladerbakken op diverse locaties in de gemeente.

Bladerbakken alleen voor bladafval
De bakken mogen uitsluitend gebruikt worden voor het bladafval, als blijkt dat er ander afval in gestort wordt dan worden de bakken weer weggehaald.
Als de bladerbak vol is kunt u bellen met tel. 046-4203070, de bak wordt dan weer leeggemaakt. Een volle bladerbak mag u niet aanstampen want dan kan hij beschadigd worden.
Tijdens het proefproject wordt bekeken hoe vaak de bladerbakken leeggemaakt moeten worden.

Op de volgende locaties worden de bladerbakken geplaatst: Berg a/d Maas: Bernhardstraat, Koningsberg;
Oud-Urmond: St. Maartenstraat
Urmond- Oost: Swentiboldlaan, Odalaan 2x, St. Franciscusstraat; Stein: Gerichtstraat 3x, Zwartdriesstraat 2x, Breinderweg 2x, Sanderboutlaan 3x, Dross. Everhartstraat 2x, Secr. Bootenplein, Dross. v.d. Weijdenplein, Van Cloudtstraat 2x, Bergènkenstraat; Elsloo: Dross. de Sauvetstraat 2x, Burg. Eussenstraat, St. Gillisstraat, Dross. Saldenstraat, Burg. Maenenstraat 3x, Van Oldenbarneveldtstraat;
Catsop: Op de Dries.