Politie Zuid-Holland-Zuid

04/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-10-2004 - Persberichten District I

MAN MET KNUPPEL AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Zondagavond 3 oktober kwam er een melding binnen dat een man op de Noordendijk met een knuppel liep te zwaaien. Ter plaatse bleek het te gaan om een conflict tussen twee broers. De man met de knuppel, een 27-jarige Dordtenaar, is aangehouden voor het in bezit hebben van de knuppel. Een 24-jarige man uit Dordrecht vond dat hij zich met de zaak moest bemoeien. Hij werd verschillende malen gevorderd weg te gaan, wat hij niet deed. Daarbij beledigde hij ook de agenten. Vervolgens is hem gemeld dat hij werd aangehouden. Aangezien hij zich verzette tegen zijn aanhouding is hij door de agenten op de grond gelegd en geboeid naar het politiebureau gebracht.

RIJDEN ONDER INVLOED
ZWIJNDRECHT- Een 30-jarige man uit Zwijndrecht is maandagmorgen 4 oktober op de Karel Doormanlaan aangehouden voor rijden onder invloed. De man gaf bij de controle de naam van zijn broer op. Hij bleek zelf namelijk niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op de Havenkade is zondagavond een 44-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod.

ZWIJNDRECHT- Op de Koninginneweg is maandag 4 oktober een 38-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij kreeg een rijverbod.

DRUGS AANHOUDING
DORDRECHT- Zondagmiddag 3 oktober surveilleerden agenten op het Statenplein. Daar zagen zij twee jongens die zich op de keramiekmarkt vervelend gedroegen. Aangezien beiden nogal bezweet waren, grote pupillen hadden en met dubbele tong spraken, besloten de rapporteurs beiden te fouilleren. Hierbij bleken ze in bezit te zijn van drugs. Ze hadden in totaal 93 XTC pillen bij zich en twee zakjes Speed. Beiden zijn aangehouden en in verzekering gegaan. Het gaat om een 24-jarige en een 25-jarige man, beiden afkomstig uit Dordrecht.