1e persbericht van maandag 4 oktober 2004

Eindhoven 04-10-2004 - Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: Alcoholcontroles bij sportkantines

Afgelopen zondagmiddag vonden er tussen 13.00 uur tot 19.00 uur in de provincies Limburg, Zeeland en Noord-Brabant alcoholcontroles plaats in de directe omgeving van sportkantines. Politie Brabant Zuid-Oost deed ook mee aan deze actie. De controles werden in de regio Zuidoost Brabant op veertig locaties gehouden. Hierbij zijn in totaal 2273 blaastesten afgenomen. Acht bestuurders kregen een bekeuring omdat ze teveel gedronken hadden. Twee daarvan moesten hun rijbewijs inleveren. De hoogste uitslag bedroeg 1,4 alcoholpromillage. Er deden 63 politiemensen mee aan de controles.

Eindhoven: Man met gestolen auto aangehouden

Op de Jan Duikerlaan is maandag om 2.45 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen betrapten hem op het Pauluskerkplein bij een auto die gestolen was. De man vluchtte maar kon in de buurt aangehouden worden. Hij bekende de diefstal en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed tegen verkeerspaal

In zijn woning in Woensel is maandag om 3.10 uur een 22-jarige Eindhovenaar aan-gehouden. De man was even daarvoor op de kruising Marconilaan Edisonstraat met zijn auto tegen een verkeerspaal gereden. Daarna was hij doorgereden. Getuigen gaven het kenteken door. De man had gedronken. Een bloedproef is genomen. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Man aangehouden voor het niet betalen van een taxirit

Een 22-jarige Eindhovenaar is maandagochtend omstreeks 2.00 uur in de Raiffeisenstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van het niet betalen van een taxirit. De verdachte werd door een collega-taxichauffeur in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. De benadeelde taxichauffeur deed aangifte. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Helmond: Man van rugzak met geld beroofd

Een 41-jarige Helmonder deed maandagochtend omstreeks 2.45 uur aangifte van beroving. Hij vertelde dat hij rond 1.30 uur op de achterplaats van zijn woning door twee mannen tegen de grond werd gedrukt. De man kwam thuis van zijn zaak. De ene overvaller gebruikte een stok en de andere een klein pistool als wapen. Ze dwongen het slachtoffer zijn rugzak af te staan. Naast enkele duizenden euros zaten in de rugzak een kentekenbewijs en een paspoort. Toen de daders met de buit wegrenden heeft het slachtoffer hen nog enige tijd gevolgd. Een van de daders heeft toen tweemaal in de lucht geschoten en wisten vervolgens te ontkomen. De overvallers in de leeftijd van 20 tot 25 waren ongeveer 1.65 m. lang. Een van hen droeg een donkerkleurige baseball-pet en had een rode doek voor zijn gezicht. Van de andere dader zijn geen verdere gegevens bekend.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling echtgenote

In zijn woning is zondag om 22.00 uur een 41-jarige Helmonder aangehouden. De man zou even daarvoor zijn 40-jarige echtgenote hebben mishandeld. Hij had haar met de vuist in het gezicht geslagen en de vrouw raakte buiten kennis. De vrouw is in het ziekenhuis opgenomen en de man is ingesloten voor onderzoek.

Asten: Diefstallen uit bussen

In het afgelopen weekend is ingebroken in drie autobussen die op een bedrijfsterrein aan de Molenakkers stonden geparkeerd. Uit de bussen zijn drie brandblussers en twee autoradio-cassette gestolen. De bussen zijn met de noodhendel opengemaakt. Het is onbekend hoe de dieven op het afgesloten terrein zijn gekomen.

Geldrop: Man en vrouw na vechtpartij aangehouden

Op het Bogardeind zijn zondag om 23.20 uur een 42-jarige man en een 31-jarige vrouw, beiden uit Helmond, aangehouden. In een restaurant aan het Bogardeind was een ruzie ontstaan tussen de verdachten en een 62-jarige man en 57-jarige vrouw uit Geldrop. De ruzie was begonnen toen over en weer opmerkingen werden geplaatst over elkaars gedrag. De Helmonder reageerde hier erg agressief op en sloeg de man en vrouw uit Geldrop verschillende malen. Hierdoor liep de Geldroppenaar waarschijnlijk een gebroken neus op. Na de mishandeling liepen de Helmonders het restaurant uit, maar werden buiten door de politie staande gehouden. De man verzette zich tegen de aanhouding en de vrouw probeerde de aanhouding te verhinderen. De twee verdachten zijn ingesloten.

Waalre: Man met gestolen auto rijdt door na stopteken

Een 25-jarige man uit Waalre is zondag om 21.05 uur op de Raadhuisstraat aangehouden. Bij een alcoholcontrole op de Burgemeester Mollaan gaven politiemensen de bestuurder van een personenauto een stopteken. Aanvankelijk leek de automobilist te stoppen maar hij reed toch door en een politieman moest opzij springen om niet aangereden te worden. De automobilist reed zonder verlichting door, achtervolgd door de politie. Op de Raadhuisstraat reed hij tegen een andere auto en vluchtte te voet weg. Hij kon aangehouden worden. De auto bleek op 4 september in Bergeijk gestolen te zijn en de kentekenplaten van de auto in Veldhoven. De verdachte is de cel ingegaan. Hem wordt poging doodslag, negeren stopteken, veroorzaken aanrijding en doorrijden na aanrijding en diefstal of heling ten laste gelegd.

Valkenswaard: Inbraak in woning

Zondag tussen 19.15 en 21.15 uur is ingebroken in een woning aan de Valkenierstraat. Er is een ruit vernield en de bewoners missen een plasmascherm, een dvd-speler, een versterker en een cd-speler.

Veldhoven: Man na vernieling aangehouden

Een 26-jarige Eindhovenaar is maandag om 1.20 uur in het Borgerhoutspark aangehouden nadat hij in een café aan de Kruisstraat enkele glazen kapot had gegooid. Buiten het café vernielde hij nog een fiets. Dat alles omdat hij geen bier meer kreeg. De man kon na verhoor weer naar huis. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in school

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een school aan de Kanteel. Er is een ruit vernield en uit de school verdwenen een pc, drie beeldschermen, drie toetsenborden en een radio-cd-speler.