Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht: zwaargewonde na steekpartij
4-10-2004. Zondagochtend vroeg meldde zich een zwaargewonde man bij een ziekenhuis. Hij had een steekwond in de buikstreek en moest direct worden geopereerd. Inmiddels verkeert hij buiten levensgevaar. De man was het slachtoffer van een steekpartij die plaatsvond bij het Koningsplein. De dader(s) ging(en) er vandoor in een taxi. De recherche van het binnenstadsdistrict onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.
Zij worden verzocht zich te melden via: 0900-8844. Ruzie escaleert: 3 arrestaties, wapens en drugs

4-10-2004. Afgelopen nacht werden drie mannen (24 en 28 jaar) gearresteerd na een ruzie. Daarbij werd een vierde persoon in de omgeving van Heesterveld bedreigd met een vuurwapen. Agenten troffen tijdens het onderzoek naast een grote hoeveelheid verdovende middelen en twee vuurwapens ook een aanzienlijk geldbedrag aan. Handel in verdovende middelen ligt waarschijnlijk ten grondslag aan het incident.

---

Gewapende overval: 3 arrestaties
4-10-2004. Zondagmiddag rond halfvijf werd een supermarkt op Uilenstede in Amstelveen overvallen. Vier gewapende en gemaskerde daders bedreigden de medewerkers met een vuurwapen. Ze deden vervolgens een greep in de kassa en verdwenen met een stapel vervoersbewijzen. Daarna liepen zij naar een woning op Uilenstede en trokken andere kleding aan.

Even later arresteerde de politie twee mannen en een vrouw. De vierde dader werd maandagmorgen in een woning in Nieuw Vennep gearresteerd. De daders zijn tussen de 16 tot 20 jaar.
Straatrover met vuurwapen gepakt

4-10-2004. Zondagavond arresteerden agenten een 48-jarige man op de Kloveniersburgwal. De man had even daarvoor op het Waterlooplein, samen met een compagnon, een vrouw beroofd.

Rond 18.00 uur werd via het alarmnummer gemeld dat op het Waterlooplein een vrouw van haar tas was beroofd. De twee daders hadden daarbij met een vuurwapen gedreigd. Vervolgens liep het duo richting de Kloveniersburgwal. Agenten arresteerden daar één van de verdachten. In zijn broeksband werd een doorgeladen gaspistool gevonden en een kluissleutel. In de bijbehorende kluis werden tassen aangetroffen, met goederen die mogelijk van een misdrijf afkomstig zijn.

De tweede verdachte, die ook een vuurwapen bij zich had, werd niet gevonden. Zijn identiteit is bekend. Het slachtoffer heeft zich nog niet bij de politie gemeld.

---